BOMBĂ: SRI își face intrare la Instituția Prefectului Constanța! Concurs ARANJAT pentru direcția de Securitate. Hellvig își mută personalul din ANAF în Prefecturi?

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Instituția Prefectului Constanța lovește din nou, printr-o măsluire de toată frumusețea în cadrul posturilor scoase la concurs. Pe 8 mai a.c., a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacantă de consilier, grad profesional superior din cadrul Structurii de securitate, în cadrul Instituției Prefectului. Nimeni nu s-a prezentat la concurs, însă, potrivit surselor noastre din cadrul Palatului Administrativ, prefectul Adrian Nicolaescu „umblă” la concursul pentru ocuparea funcțiilor de consilier superior și consilier juridic superior, care va avea loc luni, 15 mai a.c., unde mai multe persoane au fost admise pe 10 mai, însă „lupta” se dă între Silviu Bavaru și Edward-Adrian Ciochîndea.

Problema o reprezintă Ciochîndea (36 de ani), care, potrivit surselor TOMIS NEWS din cadrul Instituției Prefectului, a fost cadru SRI, apoi a activat la ANAF și Nicolaescu încearcă să îl plaseze la direcția de Securitate a Prefecturii.

„Bavaru și Ciochîndea, cei doi sunt, iar Ciochîndea spun sigur că va câștiga concursul, a fost la SRI, la ANAF. După care, vrea să-i dea delegare (Adrian Nicolaescu – n.r.), să îl pună pe Securitate, pentru că pe data de 8 nu a luat nimeni concursul!”, ne-au precizat sursele noastre.

La începutul lunii martie a.c., directorul SRI, Eduard Hellvig, a demarat procedura de retragere a celor a ofițerilor SRI care activau în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din ANAF din anul 2014.

„Atribuţiile ofiţerilor detaşaţi au fost exclusiv cele aferente fişelor de post ale funcţiilor ocupate în cadrul ANAF. Pe perioada detaşării, ofiţerii SRI au răspuns exclusiv obligaţiilor de serviciu atribuite de şefii ierarhici din cadrul ANAF. (…) Directorul SRI, dl. Eduard Hellvig, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării ofiţerilor în cadrul ANAF. Instituţia noastră apreciază evoluţiile pozitive înregistrate de ANAF si susţine necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea capacitaţii administrative, inclusiv prin asigurarea unui nivel ridicat de integritate”, motiva SRI la momentul respectiv.

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, declara pe 9 martie că prezenţa SRI nu a avut scopul de a se substitui obligaţiilor celor de la ANAF.

„Rolul acestor salariaţi detaşaţi, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferaţi pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-şi retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT”, preciza ministrul.

Se pune întrebarea firească: SRI își plimbă personalul dintr-o instituție în alta (cazul de față: ANAF – Prefecturi)? Pentru aceste lămuriri, TOMIS NEWS a solicitat puncte de vedere, pe care le așteptăm, de la SRI și ANAF.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *