BOMBĂ! PSD va solicita postul de PREFECT al județului Constanța

Negocieri intense între PNL și PSD zilele acestea pentru formarea Guvernului. De altfel, chiar astăzi cele două formațiuni politice trebuie s-o tranșeze. Social-democrații nu vor să audă de Florin Cîțu pe post de premier, iar bătaia pentru ministere este intensă. De altfel, nu sunt singurele instituții negociate, dezbaterile ducând până la… revizuirea Constituției în sensul instituirii republicii parlamentare.

În cadrul discuțiilor cu ușile închise, pentru liberali este… și bine și… rău. Partea rea o constituie posturile de forță, cum ar fi cele de prefecți, aspect confirmat de sursele noastre din PSD Constanța:

„Au fost discuții de principii, nu de funcții punctuale. Este adevărat că acolo unde nu avem președinte de Consiliu Județean sau primar de municipiu reședință de județ – cum este cazul Constanței, să primim funcția de prefect. Sigur, va trebui și liberalii să fie de acord, dar așa este normal și corect. Nu ne-am gândit la o persoană pentru postul de prefect al Constanței”.

Liberalii constănțeni – șefii de filiale locale și primarii – s-au întâlnit discret joi seară la o cramă din Murfatlar și au dezbătut aceste negocieri. Din sursele TOMIS NEWS prezente la întâlnire, PNL Constanța se pregătește să admită pierderea acestui post. La finalul întâlnirii de joi seară, nu s-a stabilit concret ce mandat să fie solicitat la București – guvernare cu PSD sau USR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *