BOMBĂ Nicolae Moga REVENDICĂ șefia PSD Constanța! „Nici nu l-a întrebat cineva ceva, s-a dus el direct la Dragnea și Neacșu”

Liniște deplină și veșnicele uși închise la PSD Constanța, social-democrații de la malul mării stau cuminți și așteaptă uraganul de la București. Se anticipează faptul că alegerea neinspirată politic a lui Felix Stroe de a-l sprijini pe Mihai Tudose se va lăsa cu epurări de proporții pe toate liniile. Primele semne sunt deja în toată țara și chiar și la Constanța.

Primarul Iașilor, Mihai Chirica, a fost făcut zburat zilele trecute în stilul clasic al PSD: nici nu mai contează ce spune statutul; iar, la Constanța, debarcarea miniștrilor constănțeni din Executiv a făcut loc plecărilor din teritoriu și nu numai.

Miercurea trecută, plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a votat modificări în Comisia parlamentară de control a activității SRI și, astfel, senatorul Marin Nicolae l-a înlocuit în comisie pe deputatul constănțean Radu Babuș.

Joia trecută, Alexandru Mezei, un alt apropiat al social-democraților constănțeni, numit în luna iulie a anului 2017 director al Autorităţii Navale Române, a fost schimbat din funcţie, în locul său revenind pe post Mihai Andrei.

Fostul primar al oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag, nu a stat nici două luni la șefia Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Constanţa. Numit pe 22 decembrie 2017, mandatul i-a încetat pe 5 februarie, fiind înlocuit de Celzin Latif, de la UDTTMR.

Nici prof. Petrică Miu nu a stat prea mult la șefia Inspectoratului Școlar Județean Constanța. La cinci luni după ce a fost revocată din funcţie de Ministerul Educaţiei, prof. Gabriela Bucovală a câştigat la sfârșitul lunii ianuarie procesul intentat după demiterea sa şi şi-a recăpătat funcţia.

Toate aceste situații au făcut ca o ședință a social-democraților, organizată la un restaurant din Constanța, să fie sub zodia apatiei. S-au împărțit niște funcții de „florile mărului” pentru PSD-iștii care au, de fapt, alte griji: ce se va întâmpla cu Felix Stroe? De ce Liviu Tit Brăiloiu e tot mai absent? Va prelua șefia organizației județene altă echipă? S-au tot vehiculat niște nume, de la președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, până la deputatul Iulian Iancu, prefectul Ioan Albu sau senatorul Nicolae Moga. Toți refuză în public să admită faptul că Felix Stroe va fi înlocuit, susținând că au alte priorități, în special Nicolae Moga, despre care vom vorbi în detaliu.

Felix Stroe a fost ales în 2015 președinte al organizaţiei judeţene Constanţa, fiind astfel succesorul tandemului Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu. Mandatul este de patru ani, aproape de final și, dacă adăugăm situația actuală a PSD-iștilor constănțeni, la cuvântul „schimbare” tot mai mulți dintre aceștia ciulesc urechile. A spus-o recent și senatorul Nicolae Moga, care, deși insistă în spațiul public pe faptul că nu este interesat de o astfel de funcție, a explicat voalat și scenariile schimbării: „Dacă ar vrea să plece Stroe, trebuie făcute alegeri. Dacă se decide la nivel național, Comitetul Național al PSD decide alegeri, asta pe mine nu mă interesează”.

Duplicitarul Moga: „Nu vreau, dar vreau…”

În realitate, pe Nicolae Moga îl interesează. Mai mulți social-democrați din București au explicat pentru TOMIS NEWS detaliile unei întâlniri discrete a senatorului cu Liviu Dragnea și secretarul general al PSD, Marian Neacșu, la sediul partidului din str. Kiseleff, la scurt timp după instalarea guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Situația este hilară pentru cetățeni, jenantă pentru acest senator, relicvă a epocii Mazăre-Constantinescu. De asemenea, întâlnirea respectivă justifică sugestiile lui Moga de organizare a alegerilor de către Comitetul Național, dar explică și faptul că la ședința de la restaurant a fost făcută o filmare și trimisă ulterior presei constănțene, tocmai de către Moga, așa cum ne-a precizat un social-democrat constănțean. De altfel, Moga a stat maxim 15 minute la acea ședință.

„El a filmat și a trimis. Nu înțeleg de ce a făcut asta, doar e vechi în partid și știe că așa ceva nu s-ar trece cu vederea. Eu cred că are un interes. De ce ți-ai filma colegii ca să-i dai la ziar?”, ne-a precizat acesta.

Referitor la întâlnirea de la București, reținem aspectul jenant: Moga s-a dus la Dragnea și Neacșu fără să fie invitat!

„A fost ca un șarpe toată perioada asta, a stat cuminte până s-a instalat guvernul Dăncilă, a așteptat momentul de liniște și s-a dus la București, la Dragnea și la Neacșu. Ăștia doi nici măcar nu l-au sunat ei, s-a dus el, s-a autoinvitat. A discutat cu Dragnea și cu Neacșu și le-a spus că dacă se întâmplă ceva la Constanța el este dispus să preia organizația. Dragnea și Neacșu i-au zis că vor vedea ce se va întâmpla, ceva de genul, nu i-au zis nimic concret”, a spus un social-democrat din Capitală, pentru TOMIS NEWS.

Nicolae Moga nu se află la prima afișare a unui asemenea comportament. În perioada în care Nicușor Constantinescu își ducea ultimele zile la șefia Consiliului Județean, și-a aruncat toate săgețile spre Nicolae Moga, ba chiar i-a reproșat față în față la o întâlnire a Comitetului Executiv Național al PSD de la Murighiol că îl „sapă pe la spate”. La scurt timp, în aprilie 2015, Biroul Politic Național al PSD stabilea ca Nicolae Moga să fie președinte interimar al PSD Constanța, senatorul susținând în mod patetic că „eu nu am vrut, dar nu am avut încotro”.

L-am întrebat pe Marian Neacșu care este poziția conducerii centrale a partidului vis-à-vis de doleanțele senatorului Nicolae Moga, însă secretarul general al PSD a refuzat să ne ofere un răspuns.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *