BOMBĂ! Leonard Tănase (ALDE): „Cristian Radu a fost în Italia și REFUZĂ regulile bunului simț de izolare. A făcut BAIE DE MULȚIME!”

Acuzații grele din partea președintelui interimar al ALDE Constanța, Leonard Tănase, la adresa primarului Mangaliei, Cristian Radu. Tănase anunță miercuri faptul că primarul s-a întors din Italia pe 23 februarie, unde a fost pentru… operații estetice. Potrivit lui Tănase, la revenirea în țară, Cristian Radu nu s-a conformat regulilor impuse de autoizolare și, mai mult, a făcut… băi de mulțime, de 1 și 8 martie:

„Am aflat cu stupoare ca, primarul Radu Cristian s-a întors în data de 23 februarie din Bologna, Italia, unde se pare ca, a fost pacientul unei unități medicale pentru niște intervenții estetice. În loc să urmeze regulile medicale si ale bunului simț de autoizolare, în plină criză Coronavirus, dumnealui, la nici o săptămână de la întoarcerea dintr-o zonă de risc, în încercarea disperată de a cerși câteva voturi, a făcut băi de mulțime cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie expunând la un risc major doamnele Mangaliei, majoritatea vârstnice deci, categoria cea mai vulnerabilă. A luat contact cu angajații primăriei si cu cetățeni ai Mangaliei. Le doresc din tot sufletul, domnului Primar, viceprimarului Dragos Angelescu, care l-a însoțit in această călătorie, familiilor lor si tuturor celor cu care au luat contact, multă sănătate si sa dea Dumnezeu să nu fie nimic. Dar pentru comportamentul absolut iresponsabil si pentru lipsa de respect față de locuitorii Mangaliei ,le solicit domnilor Radu Cristian si Dragoș Angelescu demisia imediată! P.S.In Bologna, în ultimele 24 de ore au avut loc 14 decese cauzate de Coronavirus!”, a spus Leonard Tănase.

În replică la acuzațiile lui Leonard Tănase, primarul Cristian Radu a transmis următoarele:

„Din păcate, unii politicieni iresponsabili de la PSD-ALDE profită de subiectul zilei, COVID-19, pentru a panica populația, prin atacuri murdare, care frizează latura penală. Chiar astăzi, un astfel de politruc a dezinformat populația, sugerând că aș fi adus eu virusul în Mangalia. Adevărul este următorul: am fost în Italia, într-o delegație oficială, la invitația Asociației stațiunilor balneare din țara respectivă, într-o localitate din sudul Toscanei, care atunci nu era în niciozonă de risc. De altfel, la plecarea spre Italia, în 19 februarie, nicio regiune din acea țară nu era declarată cu risc. Am revenit în țară acum 18 zile, pe 23 februarie, iar la aeroport am respectat toate procedurile legale, ca orice alt pasager. La data respectivă, autoritățile încă nu impuseseră măsurile actuale de prevenție. La nivelul municipiului Mangalia nu avem niciun caz de infecție și sper să rămână așa. Fac apel încă o dată la toți cetățenii resposabili să nu mai plece urechea la știrile false aruncate în spațiul public de PSD-ALDE”, a spus Cristian Radu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie. Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei și persoanelor care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie. Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării. Dacă restul familiei nu dorește să intre în izolare alături de persoana care a călătorit, atunci se solicită către Direcția de Sănătate Publică intrarea acesteia în carantină instituționalizată. Această opțiune este posibilă numai în cazul în care persoana NU a avut anterior contact cu familia!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.