Spread the love

Revenirea furtunoasă și mai puțin așteptată a lui Gabriel Oprea în politică produce efecte serioase și în teritoriu. Învierea din cenușă a UNPR se face cu pași repezi. După revenirea oficială de la televizor, aproape zilnic au loc întâlniri grele între Oprea și foștii sau potențialii viitori combatanți, așa cum a fost și cea de marți cu majoritatea liderilor de sindicate din cadrul MAI, cum ar fi Dumitru Coarnă – președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Florin Vîlnei – președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Poliție “SED LEX”, Iulian Surugiu – președintele Sindicatului Național al Agenților din Poliție și Ionel Babuș – președintele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza”.

„Discuțiile s-au purtat în jurul bunei colaborări care a existat între sindicatele din MAI și ministrul afacerilor interne, în perioada 2014 – 2015. Liderii sindicali și-au exprimat aprecierea pentru activitatea președintelui fondator al UNPR în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, arătând că Gabriel Oprea a fost singurul ministru de interne de după 1989 care a sprijinit concret, prin decizii, ordine de ministru și prin inițiative legislative, angajații din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională”, se arată în comunicatul UNPR de după întâlnire.

Rândurile se strâng nu doar la centru, ci și în organizațiile județene, care se repliază și nu mică ne este mirarea să aflăm că UNPR Constanța va avea sediul, de săptămâna viitoare, chiar lângă sediile PNL și PNȚCD, la fostul magazin Dioda. De altfel, George Lipoveanu rămâne în continuare președintele organizației județene.

„Eu am fost unul care am spus de când au încercat ei să facă marea asociere cu PMP că nu voi fi niciodată de acord cu această problemă. Fiind membru fondator, am considerat că este normal să nu amestecăm lucrurile, aspect care s-a întâmplat! Eu am rămas cu toată echipa, cu toți consilierii, nu a plecat absolut nimeni niciunde. Chiar săptămâna viitoare ne ajută Dumnezeu pentru sediul din Constanța, chiar lipit de PNL. Au rămas toate sediile activate, cu taxe și tot ce ne-au dat „năzdrăvanii” ăștia la zi (subvențiile de la bugetul statului, blocate în perioada de după fuziunea cu PMP – n.r.) și funcționăm. Am mers puțin cu frâna trasă, în avarie, dar semnalul dat de generalul Oprea a fost o chestiune corectă, civilizată și ca un militar destoinic a procedat așa cum trebuie! Eu nu am intrat niciodată cu nimeni în conflict, nu voi intra niciodată, că nu e visul vieții mele… Dar, am zis așa: lucrurile trebuie așezate, să nu fim pătași, tot români suntem și să nu ne aruncăm cu noroi dacă avem alte opțiuni. Noi suntem puțin mai naționaliști, nu ultra naționaliști, avem altă gândire, fiind militari vedem lucrurile mai focalizat, dar tot oameni normali”, a spus George Lipoveanu, pentru TOMIS NEWS.

Clădirea în care funcționează PNL Constanța și PNȚCD Constanța va găzdui încă un sediu de partid: al UNPR!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *