BOMBĂ! Autoritatea Electorală Permanentă „scapă gălușca”: „La alegerile din 2016 am avut dificultăți din cauza numărului insuficient de oficiali electorali”

O adresă a Autorității Electorale Permanente (AEP) pe care această instituție nu ar dori să apară în spațiul public a fost trimisă Instituțiilor Prefecților din țară, cu rugămintea ca prefecții să discute cu primăriile, pentru ca, ulterior, acestea să recruteze personalul necesar pentru viitoarele alegeri.

Din adresa AEP – filiala Galați, nr. 2042/25.VIII.2017, trimisă Instituției Prefectului Constanța, pentru care a primit numărul de înregistrare 1175/28.VIII.2017, reiese faptul că:

„Deși AEP a desfășurat o activitate intensă de recrutare de personal atât pentru Corpul Experților Electorali (CEE) cât și pentru operatorii de calculator, în procesul de repartizare a acestora la secțiile de votare au fost întâmpinate o serie de dificultăți în acoperirea necesarului de oficiali electorali în unele unități administrativ teritoriale, datorită numărului insuficient de persoane înscrise în CEE cu domiciliul/reședința în respectivele localități sau ca urmare a incompatibilităților apărute la persoanele înscrise. (…) Pentru a preîntâmpina apariția unor situații similare la următoarele procese electorale, AEP continuă campania de recrutare a persoanelor interesate să facă parte din CEE sau să participe la alegeri în calitate de operatori de calculator ai secțiilor de votare. În acest sens, vă rugăm să ne sprijiniți în diseminarea mesajului la nivelul unității administrativ teritoriale pe care o reprezentați”.

aep

Nu rămâne decât să ne întrebăm ce efect concret a avut numărul insuficient al oficialilor electorali asupra corectitudinii alegerilor atât locale, cât și pentru parlamentare, de anul trecut; subiect la care AEP trebuie să răspundă oficial, în baza solicitării trimisă astăzi de TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *