Bolnavii de cancer primesc o șansă? Echipamente pentru radioterapie, instalate la Spitalul Județean. Țuțuianu: „Voi supune în CJC proiectul de a lua spațiul Casei Soarelui în subordinea noastră”

Contractul de furnizare de echipamente de radioterapie între Ministerul Sănătății și asocierea formată din ELEKTA LIMITED UK  și SC MEDLIMPEX 95 SRL a fost semnat joi și prevede furnizarea către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum și alte dotări specifice. Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost inclus pentru dotare în proiectul „Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar” finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depășite.

CITEȘTE ȘI:

La Constanța se fac bani și din… bolnavii de CANCER! Ministerul Sănătății îndeamnă pacienții să apeleze la sistemul public (care nu există) și cel privat, de la Cumpăna!

Vineri, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a organizat o conferință de presă cu managerii Spitalului Județean.

„Spitalul Județean Constanța, secția de radioterapie, primește aparatura necesară, pentru ca în vara anului viitor să avem această secție. Din vara anului viitor, bolnavii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri la București. Este o investiție de aproximativ 1,8 mil. EUR, constă în dotarea cu aparatură modernă. Acum, se fac ultimele pregătiri ca în cel mai scurt timp să fie montată această aparatură, de nivel european, de ultimă generație. Sunt convins că va fi benefică bolnavilor de cancer. Investiția în infrastructura de sănătate este foarte importantă, pentru noi, CJC și pentru locuitorii județului Constanța. Am avut discuții la Guvern cu ministrul Sănătății, ca anul viitor să putem aduce la Constanța un RMN nou și un computer tomograf. De asemenea, în prima ședință a CJC, voi supune aprobării dorința de a lua spațiul Casei Soarelui în subordinea noastră, ca să avem și acest spațiu unde bolnavii de cancer să poată sta. Cer managerilor (spitalelor din subordinea CJC – n.r.) performanță!”, a spus Țuțuianu.

spital 1 spital 2

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.