Spread the love

În cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a desfășurat marți, 3 februarie, prima ședință de lucru cu noua conducere a instituției – liberalul Bogdan Bola numit pe funcția de director începând cu data de 24 februarie –  și cu participarea conducerii Administraţiei Naţionale “Apele Române”(A.N.A.R.).

În prezența directorului general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Ervin Molnar, au fost analizate mai multe subiecte în ceea ce privește bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral, care cuprinde județul Constanța și județul Tulcea, ce au specific diferit.

Subiectele analizate în cadrul ședinței de lucru a ABADL au fost legate de gestionarea resurselor de apă, din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu privire la infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și hidrotehnică, aflate în exploatare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța și Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunoștința directorului A.N.A.R. problemele întâmpinate în demersurile făcute de A.B.A.D.L. pentru realizarea “PLANULUI URBANISTIC ZONAL – AMENAJARE PLAJĂ Năvodari, Eforie Nord, Cordon Eforie Nord-Eforie Sud, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Cordon Venus-Saturn, Mangalia. Actualizare PUZ – amenajare plajă Mamaia și Constanța”, județul Constanța, astfel că directorul A.N.A.R va face toate demersurile necesare pentru urgentarea avizării PUZ-ului aflat în prezent la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). De asemenea, au fost discutate aspecte cu privire la pregătirile pentru sezonul estival 2020. ABADL, în calitate de administrator al plajelor turistice aferente litoralului românesc, în baza OUG 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre, a informat UAT-urile că în perioada 02.03.2020- 15.04.2020, instituția desfășoară activități specifice de pregătire a sectoarelor de plajă până la deschiderea sezonului estival 2020. Activitățile constau în lucrări de: nivelare, degajarea panourilor de stuf, igienizări manuale și mecanizate, transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare, discuire și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor.

Activitățile se desfășoară separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific și morfologie diferită, astfel:

  • Tronsonul 1 : Corbu, Năvodari, Mamaia, Constanța
  • Tronsonul 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești
  • Tronsonul 3: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Managalia, 2 Mai, Vama Veche.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *