Bola (PNL), după adoptarea Bugetului de stat: „Pune bazele relansării economice, prin creşterea investițiilor publice”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Proiectul a fost adoptat în forma trimisă de Guvern. Nu a trecut la vot niciunul din miile de amendamente depuse de opoziție.

Deputatul constănțean al PNL, Bogdan Bola, a transmis că este „un buget al investițiilor, sector pentru care s-au alocat 62 miliarde de lei”:

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost votată fără amendamentele populiste ale PSD care, dacă ar fi fost aprobate, ar fi depășit 50% din PIB. După un an cu multe încercări în contextul pandemiei, avem un buget echilibrat, raportat la nevoile sociale şi care, în acelaşi timp, are rolul de a consolida finanțele publice ale țării. Guvernul sprijină în continuare salariații afectați de pandemie prin acordarea indemnizațiilor de şomaj tehnic până la 30 iunie 2021, suma necesară fiind aproximată la 798 milioane de lei. Bugetul votat astăzi pune bazele relansării economice, prin creşterea investițiilor publice, sprijinirea activă a companiilor şi angajaților şi consolidarea unor domenii importante. Depăşirea crizei epidemiologice şi revenirea la normalitate, un buget bine gândit şi echilibrat şi absorția eficientă a fondurilor europene, încurajată de Guvern, sunt etape care favorizează o economie națională stabilă, creşterea nivelului de trai al românilor şi chiar o potențială creştere economică”, a transmis Bogdan Bola.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.