VIDEO Bola (PNL) anunță o nouă LEGE a pescuitului: „Eliminăm braconajul excesiv, înnăsprim pedepsele, protejăm mediul și pescarii tradiționali”

Deputatul constănțean liberal Bogdan Bola a avut o declarație politică în Parlament în cadrul căreia a anunțat o… nouă lege a pescuitului. Bola a vorbit despre faptul că „scăderea pescuitului comercial este uriașă, în pofida faptului că vorbim de o creștere exponențială a eficacității în acest domeniu în ultima sută de ani”. Potrivit deputatului liberal, stocurile de pește foarte scăzute, cotele alocate pescuitului supradimensionate și evaziunea fiscală la un nivel extrem de ridicat, majoritatea capturilor nefiind declarate, trebuie să ducă obligatoriu la un alt act normativ:

Fie că vorbim de braconajul excesiv, de protecția mediului dar și a pescarilor tradiționali, de înnăsprirea pedepselor sau de măsuri de ajutorare a acestui domeniu strategic, totul va fi prevăzut în viitoarea lege. Să nu uităm că peștele reprezintă o resursă strategică de hrană pentru România, dar și un important bioindicator al calității mediului acvatic confirmând, prin prezența unora dintre specii, ape curate, nepoluate și implicit un mediu de viață adecvat traiului uman. Faptul că mortalitatea prin pescuit a crescut iar productivitatea, prin alterarea habitatelor, a scăzut, ar trebui să ne amintească tuturor că resursele pescărești nu sunt infinite. Raportul Curții de Conturi de anul trecut ne spune foarte clar că evaziunea fiscală depășește 70% din cuantumul total al efortului de pescuit. Aici trebuie să intervenim noi, legiuitorul, dacă vrem să avem o pescărie performantă și un viitor pentru acest domeniu, trebuie să reglementăm toate aceste neajunsuri și să restabilim echilibrul natural”, a spus Bola:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.