Bola (Forța Dreptei): „În comisiile parlamentare se ȋntâmplă lucruri atât de stupide, ȋncât te gândeşti oare prin ce ACCIDENT au ajuns oamenii ăia acolo?”

„În comisiile parlamentare se ȋntâmplă, uneori, lucruri atât de stupide, atât de fără sens, ȋncât te gândeşti oare prin ce accident au ajuns oamenii ăia acolo?”, se întreabă deputatul constănțean al Forței Drepte, Bogdan Bola, după ce, zilele trecute, comisia pentru antreprenoriat a respins un proiect legat de… antreprenoriat. Mai exact, este vorba de proiectul care permite tinerilor cu vârsta de 16 ani ȋmpliniţi să poată munci şi ca liber profesionişti, nu doar ca angajaţi. Adică să poată să ȋşi facă un PFA sau o ȋntreprindere individuală. Ce a urmat, în opinia lui Bola, este stupefiant:

„De ce este atât de stupid avizul dat de Comisia de ANTREPRENORIAT? Pentru că statul român recunoaşte capacitatea de muncă a tinerilor cu vârsta de peste 16 ani, le permite să se angajeze fără a fi necesar acordul părinţilor, ȋnsă nu le permite să muncească independent. Adică, eşti un tânăr de 16 ani care vrea să muncească, du-te şi munceşte ȋntr-o fabrică dacă vrei, dar nu ai voie să munceşti pentru tine, de acasă, din faţa calculatorului, ca independent. Nu poţi să dezvolţi un produs software, să faci un site web sau design grafic pentru că aşa ȋnţeleg concurenţa şi stimularea spiritului antreprenorial senatorii respectivi. Vreo motivare ȋn avizul dat? Niciuna. Sec: “membri comisiei au analizat propunerea legislativă şi au hotărât cu unanimitate de voturi să adopte un aviz negativ”. Cine a votat pentru avizul negativ şi cine nu a votat nu ai, ȋn general, de unde să ştii pentru că votul nominal nu este publicat nicăieri. Aici s-au pus de acord şi a fost o unanimitate de toată frumuseţea. “Mircea, fă-te că lucrezi!” Ei sunt senatorii “antreprenori” din Comisia de antreprenoriat: Preşedinte – ŢAPU NAZARE Eugen (PNL), GENOIU Mihail (PSD), CIOROMELEA Valentin-Rică (AUR), BEREA Cristinel-Gabriel (USR), BICA Dănuț (PNL), FULGEANU-MOAGHER Laura-Mihaela (PSD), LÁSZLÓ Attila (UDMR), MOCIOALCĂ Ion (PSD), PUFU Vlad-Mircea (PNL), VLAŞIN Sorin (PSD), ZOB Alexandru-Robert (USR). PS: Ca să fie lucrurile şi mai lipsite de sens, ȋn altă Comisie, tot din Senat, ȋn cea “economică, industrii şi servicii”, acelaşi proiect a luat, la o zi distanţă, aviz FAVORABIL. De ce senatorii din Comisii cu profil asemănător au apreciat diametral opus acelaşi proiect? Noi nu putem să vă răspundem… PS 2: Proiectul nici măcar nu este vreo invenție proprie, este inițiativa unor studenți la Științe Politice pe care eu am preluat-o și le-am depus-o în Parlament. Dar nah, senatorii „antreprenori” știu mai bine care sunt nevoile și așteptările tinerilor din România anului 2022”, a transmis Bola.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.