Bola (Forța Dreptei) a luat foc pe „bulevardul Madrid” al lui Chițac: „4,6 milioane de euro pentru un kilometru!”

Construim noul Bulevard Madrid și decongestionăm traficul de pe Bd. Tomis”, a anunțat luni primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Potrivit edilului, Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu. Astfel, a fost anunțată construirea bulevardului… Madrid. Dincolo de numele intens criticat de constănțeni, care nu prea are legătură cu nimic din oraș, vorbim și de… costurile proiectului.

În acest sens, deputatul constănțean al Forței Drepte, Bogdan Bola, s-a arătat iritat de cifrele vehiculate: peste 4,5 milioane de euro pentru un kilometru. De asemenea, doar o parte din programul Anghel Saligny va acoperi costurile, restul fiind luat din… buzunarele constănțenilor:

„Vergil Chițac nu este deloc original. Promite acum construirea „bulevardului Madrid”, un proiect anunțat încă de pe vremea lui Decebal Făgădău. Original la Chițac este doar prețul cu care ar vrea el să se construiască bulevardul: 62 milioane de lei (12,4 mil. de euro) pentru 2,7 de kilometri de drum. Cu alte cuvinte, un kilometru de bulevard va costa 4,59 de milioane de euro, ceea ce-i face invidioși chiar și pe constructorii de autostrăzi din România. Cum vi se pare vouă, constănțenilor, această sumă? Constănțenii vor scoate și ei bani din buzunar pentru proiect deoarece doar o parte din bani vor putea fi asigurați prin Programul Național Anghel Saligny, adică 43 de mil. de lei din cei 62 de mil. de lei necesari. P.s. Nu credeți că ar fi frumos și corect ca noi, cei care chiar locuim în acest oraș, să alegem un nume pentru acest bulevard care să reprezinte ceva pentru Constanța? Numele unei personalități istorice locale ar fi, din punctul nostru de vedere, mult mai indicat decât un nume aleatoriu, precum „Madrid” (și acesta dat pe vremea primarului Făgădău), pentru o nouă arteră…”, a transmis deputatul Bola.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.