Bola cedează cu nervii: „Voi propune la următoarea ședință a PNL înființarea unei aripi armate a liberalilor”

PNL este în opoziție, ceea ce înseamnă că, din oficiu, se opune aproape oricărei măsuri venită din partea coaliției de guvernare. Numai că linia dintre opoziție și insuportabilitate se dovedește a fi subțire pentru unii liberali, cum ar fi consilierul județean Bogdan Bola.

Joi dimineață, Bola a anunțat că a ajuns la capătul răbdării cu demența măsurilor acestui guvern și a precizat că va opta pentru… lupta armată în munți.

„Având în vedere demența măsurilor acestui guvern și că sunt mari șanse ca astăzi să pice moțiunea de cenzură, cred că voi propune la următoarea ședință națională a PNL înființarea unei aripi armate a liberalilor. Grupuri de partizani, plecăm în munți și în păduri, începem pregătirile, facem frumos… Pentru că dacă Mircea cel Bătrân își apăra cândva „sărăcia și nevoile și neamul”, noi în ritmul ăsta, în curând nici măcar nu vom mai avea ce apăra…”, a spus mai în glumă, mai în serios, consilierul județean.

Rezistența partizană anticomunistă din România a fost o mișcare populară începută în 1944 și care a continuat timp de aproximativ trei decenii, despre apogeul acestei mișcări se vorbește de peste 3.000 de oameni plecați în munți, din cauza regimului comunist.

Tăvălugul comunist a fost mai amenințător decât rivalitățile dintre politicienii clasici de la noi, așa că partizanii din munți proveneau din rândurile liberalilor, țărăniștilor, legionarilor chiar și social-democraților ș.a.m.d. Cu toții au așteptat sosirea trupelor anglo-americane.

Se disting mai multe grupuri (precum Sumanele Negre ș.a.) sau personalități, precum Ion Gavrilă Ogoranu, fost membru al Mișcării Legionare, ascuns în munții Făgărașului timp de 29 de ani, prins în 1976 și salvat de la execuție de președintele american Richard Nixon. În Dobrogea, simbolul acestei rezistențe este Gogu Puiu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.