Bola (ABADL) solicită Guvernului CREȘTEREA cuantumului amenzilor pentru poluarea plajelor. „Încerc să repar o ABERAȚIE care persistă de ani buni”

Directorul General al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, are programată, joi, o întâlnire cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și directorul general Administrația Națională „Apele Române”, Elvin Molnar.

Printre altele, Bola va depune o notă de fundamentare pentru modificarea OUG 202/2002, prin care ABADL solicită creșterea cuantumului amenzilor aplicate în cazul poluării plajelor și zonei de îmbăiere

„Solicităm Guvernului României ca amenda pentru neîndeplinirea măsurilor date pentru curățenia acestor zone să crească între 10 și 20 de ori. De asemenea, printr-o altă solicitare pe care o voi prezenta autorităților centrale, voi încerca să repar o altă aberație care persistă de câțiva ani buni. În OUG 19/2006 – privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă – se prevăd mai multe fapte ca fiind contravenții și sancționate cu amenzi între 10.000 și 20.000 de lei: neîntreținerea și igienizarea zilnică a suprafeței de plajă închiriate; neasigurarea condițiilor sanitare și de protecție a mediului în zona de îmbăiere; amplasarea pe plajă a altor construcții decât cele admise; circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă; etc. Cu toate că această ordonanță prevede clar faptul că amenzile se dau DOAR de persoanele împuternicite de Ministerul Mediului și Pădurilor, o astfel de solicitare nu a fost făcută de către ABADL din anul 2010! E timpul să schimbăm și treaba asta!”, a transmis Bogdan Bola.

CITEȘTE ȘI:

Amendă de la ABADL, pentru poluarea plajei. Bola: „Mi s-a transmis că ar fi firma unui personaj celebru, dar asta contează prea puțin”

VIDEO Ministrul Mediului, Costel Alexe, la Constanța: „România nu reușește să își colecteze deșeurile. Suntem campionii Europei la depozitare la groapă și ultimii la reciclare”

ABADL se pregătește de… sezonul estival. Bola: „De la Năvodari la 2 Mai, activitățile se desfășoară în ritm alert”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.