Spread the love

Reprezentanții agențiilor de turism din România au transmis, marți, o scrisoare deschisă ministrului Turismului, Bogdan Trif, în care solicită scuzele acestuia după declarațiile făcute la prezentarea bilanțului de 6 luni, menționând că reprezentantul statului care ar trebui să le apere interesele îi denigrează.

„Am crezut că veți ieși public și veți mulțumi sincer celor 2.500 de agenții de turism din România pentru că în ultimii 28 de ani au trimis milioane de români în concedii memorabile. În tot acest timp au fost alături de turiștii lor atunci când ceva neplacut s-a întâmplat, zi și noapte. Atunci când au fost crize de tot felul (natură dezlanțuită, atentate, crize politice peste tot în lume) au găsit soluții pentru siguranța turiștilor (…) Ați ales să comunicati public că agenții de turism sunt „șmecheri “, că încasează bani în avans de la turiști și îi folosesc în alte scopuri, că fură turiștii români și că au profituri mari la care ar mai trebui să renunțe pentru a acoperi costurile garantării serviciilor turistice. Ați ales să creați așteptări false turiștilor români în sensul în care serviciile turistice vor fi garantate 100% deși știți foarte bine că majoritatea serviciilor oferite de agențiile de turism nu se încadrează în scopul directivei transpuse recent. (…) Ministerul Turismului are obligația de a sprijini și nu defăima industria pe care o gestionează”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții agențiilor de turism.

CITEȘTE ȘI:

Dobre reacționează nervos la anunțul lui Trif: „A distrus toată munca de un an a Ministerului. Pachetele turistice vor fi mai scumpe. Îngroapă turismul românesc!”

Pe de altă parte, fostul ministru al Turismului, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, l-a criticat la rândul său pe Bogdan Trif, pe care l-a acuzat că își arogă „merite pe care nu le are”. Este de înțeles că bilanțul prezentat recent de ministerul Turismului se bazează, în cea mai mare parte, pe realizările lui Dobre și nicidecum ale lui Trif.

CITEȘTE ȘI:

Vizită ministerială cu răfuieli personale: Țuțuianu a insistat pe dezvoltarea turismului, Murad îl avertizează pe Făgădău și candidează la Primărie, Trif l-a „tăvălit” pe Dobre

„Având în vedere faptul că am fost atacat direct și pe nedrept, prin declarațiile pe care ministrul Bogdan Trif le-a făcut, sunt obligat să ofer detalii tehnice pe care succesorul meu în funcția de ministru al Turismului nu le-a putut da sau le-a mistificat în mod intenționat. (…) Tichetele de vacanță: OUG 46/2017din 30.06.2017 și Hotărârea nr. 940/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 215/2009. Aceste acte normative au fost realizate împreună cu echipa ministerului, cât am ocupat funcția de ministru, Bogdan Trif neavând nici un rol! (…) Descentralizarea: Ministerul Turismului a fost primul minister, în 2017, care a făcut parte din proiectul pilot de descentralizare. Din nou, succesorul meu își arogă merite pe care nu le are! (…) Legea Turismului – Proiectul de lege fost pus în dezbatere publică pe 24 august 2017, în timpul mandatului meu de ministru! Bogdan Trif a reușit să arate că în cele șase luni de activitate la conducerea Ministerului nu a fost în stare să ia avizele necesare pentru a putea fi aprobat proiectul de Lege a Turismului de către Executiv, urmând să vină în Parlament, forma finală fiind publicată pe site-ul Ministerului, la data de 11 decembrie 2017!”, a replicat Mircea Titus Dobre la acuzațiile lui Bogdan Trif.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Dobre îl tăvălește pe Bogdan Trif: „Ministrul zero! Zeci de posturi publice inutile, a blocat legea Turismului, îi cer demisia de onoare!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *