Bogdan Huțucă (PNL): „Este timpul să dezvoltăm Constanța!”

Alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt unele din cele mai importante pentru județul Constanța din ultimii 20 de ani.

După ce au votat pentru a înlătura PSD din administrația locală, constănțenii au șansa istorică de a dat un vot pentru un viitor care să aducă dezvoltare, prosperitate. Un vot pentru PNL, singurul partid care are proiecte concrete pentru Constanța și România, dar și fondurile necesare pentru a le realiza. „Este timpul să dezvoltăm Constanța”, spune președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Acesta va candida pentru un nou mandat de deputat de pe prima poziție pe listă. Liderul PNL este unul dintre puținii politicieni care a făcut, în cei patru ani de mandat, ce a promis la începutul lor. S-a luptat pentru oprirea risipei banilor și pentru scăderea sau eliminarea unor taxe și reușit.

Ca liberal, știu că banii vor fi întotdeauna cel mai bine folosiți de cei care îi produc. Tocmai de aceea m-am luptat alături de colegii mei liberali și am reușit să eliminăm acciza la carburanți, să eliminăm supraimpozitarea contractelor de muncă part-time și să venim cu măsuri de susținere a oamenilor de afaceri români. Mă bucur că astăzi zeci de mii de antreprenori români pot spune că și-au păstrat afacerile în această criză datorită măsurilor luate de guvernul liberal în acest an”, mai spune Bogdan Huțucă.

Alegerile din 6 decembrie, o șansă istorică

Sunt multe alte lucruri pe care le-a făcut în Parlament, dar preferă să vorbească despre viitor, pentru că județul Constanța și România au șansa istorică să se dezvolte folosind fonduri europene de 80 de miliarde de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență:

La finalul lui vom avea peste 1.000 de km de autostrăzi construite, cel puțin 3 spitale regionale, alte zeci de spitale și de centre medicale ridicate de la zero și, mai ales, o economie națională suficient de puternică încât să susțină sisteme de educație și de sănătate performante”, spune liberalul constănțean.

Toate aceste lucruri se pot face. PNL a dovedit că poate mișca țara din loc în acest ultim an, de când se află la guvernare.

„Am acordat finanțare pentru Metroul din Drumul Taberei, pentru calea ferată Gara de Nord – Otopeni, am finalizat aproape 100 de km de autostradă (cât guvernele PSD în 3 ani), am finalizat Stadionul Steaua, centuri ocolitoare, am semnat deja pentru cele 3 spitale regionale, am modernizat, într-o cursă fenomenală cu timpul, zeci de unități medicale din țară. Practic, am reușit ca într-un singur an, an în care am avut atât o criză sanitară, cât și una economică, să facem mai multe lucruri decât socialiștii în ultimele lor guvernări. Asta arată o schimbare a filosofiei: gata cu stagnarea și sărăcia socialistă, a venit vremea dezvoltării și a investițiilor”, punctează Bogdan Huțucă.

Pentru Constanța, un vot pentru PNL este un vot util, pentru că, după 20 de ani de guvernare păguboasă a PSD, liberalii vin cu proiecte care vor aduce în economia locală miliarde de euro și vor crea mii de locuri de muncă bine plătite.

Primarul liberal, președintele CJ liberal și guvernul liberal deja lucrează la proiecte comune de dezvoltare a județului. O mare parte din cei 80 de miliarde de euro, banii obținuți de președintele Iohannis la Bruxelles, vor veni la noi în județ. Pe lângă aceștia, vom atrage o mare parte din investițiile americane de 8 miliarde de dolari și vom aduce și finanțare de la bugetul național. Bani sunt, dorința de a face lucruri bune există, avem oameni pregătiți care deja lucrează la proiecte – unele au fost deja depuse”, afirmă Bogdan Huțucă.

Fondurile europene vor fi folosite pentru construcția unui spital nou și a unei secții de pediatrie, pentru realizarea unui sistem modern și sustenabil pentru sistemul de termoficare al municipiului Constanța, pentru realizarea molului 3 din Portul Constanța, esențial pentru dezvoltarea acestuia, pentru sistemul de irigații din județul Constanța, care a suferit enorm în ultimii ani de pe urma secetei pedologice. Vor mai fi folosite pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“, dar și pentru combaterea eroziunii costiere, proiect care a demarat, care are un buget de 800 de milioane de euro și la finele căruia suprafața a 11 sectoare de plajă va crește cu peste 240 de hectare.

Guvernul PNL va investi în construcția de noi drumuri: un drum expres Constanța – Tulcea – Brăila, cu o lungime de 172 km și un cost de 4,33 miliarde de lei, Alternativa Techirghiol, care va face legătura între municipiul Constanța și sudul litoralului, o centură nouă pentru Mangalia, o alta pentru Medgidia – ambele orașe în dezvoltare, unde se investește mult și unde infrastructura trebuie să țină pasul. Câteva miliarde bune de euro se vor investi în energia nucleară:

Investițiile de la Cernavodă sunt de interes strategic atât pentru județul Constanța, cât și pentru țară. În următorii 4 ani, vom construi alături de partenerii noștri americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 și vom moderniza reactorul numărul 1. Această investiție va aduce beneficii uriașe județului, se vor crea mii de locuri de muncă pe orizontală și pe verticală, iar la nivel național vom reuși să avem un plus energetic semnificativ, ceea ce va face din România un jucător regional pe această piață”.

Nu în cele din urmă, Bogdan Huțucă se va preocupa personal, în viitorul mandat, ca gazele naturale din Marea Neagră să fie exploatate:

Unul dintre cele mai grave lucruri făcute de pesediști cât timp au fost la guvernare a fost să alunge din țară companiile din energie care încercau să exploateze gazele naturale de la Marea Neagră.  Dacă am scoate gazul din Marea Neagră, românii ar beneficia de gaze naturale ieftine și sigure. Ca urmare a politicilor PSD-Dragnea, în 2019, România a importat de două ori mai mult gaz de la ruși, comparativ cu anul precedent.  Eu nu vreau să-i îmbogățim pe ruși și nici nu vreau ca românii și companiile românești să consume gaze de la Gazprom. Dar aceste lucruri se vor schimba. Viziunea PNL este clară: gazele românești din Marea Neagră trebuie exploatate și folosite de noi”, declară Bogdan Huțucă.

Adio, pensii speciale!

Liberalii se vor mai preocupa de ceva în viitoarea guvernare: de pensiile speciale. Deputatul PNL a explicat de ce nu au putut fi înlăturate până acum, dar promite că acestea vor deveni istorie:

Nu am reușit până acum pentru că de fiecare dată s-a opus majoritatea socialistă din Parlament, iar atunci când am reușit totuși să votăm o lege, s-au opus judecătorii de la CCR și Avocatul Poporului – asta deși erau în conflict de interese, ei având pensii speciale! Sper să nu se supere colegii mei pe mine, însă vă spun un secret. În ultimele discuții purtate în forumul partidului am stabilit clar că eliminarea pensiilor speciale este pentru noi o prioritate legislativă. Din păcate, Ludovic Orban nu putea veni aici cu OUG, deoarece nu poți să adopți o ordonanță de urgență când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituțional. Când vom avea majoritatea parlamentară pensiile speciale vor fi istorie. Noi, liberalii, susținem clar principiul contributivității.”

Dacă vreți ca toate acestea să se întâmple, tot ce trebuie să faceți este să mergeți la vot duminică și să puneți ștampila pe candidații PNL”, concluzionează Bogdan Huțucă.

COMANDAT DE PNL CONSTANȚA, COD MANDATAR FINANCIAR 11200025

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.