Bogdan Huțucă, omul care poate DECIDE PREȘEDINTELE liberalilor! Soarta lui Orban și Cîțu, la mâna delegaților PNL Constanța

Filialele conduse de Ilie Bolojan (Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu) şi Bogdan Huţucă (Constanţa) sunt organizațiile cele mai importante ale PNL după numărul de delegaţi care vor vota la Congresul din 25 septembrie, unde se va tranșa lupta dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu. Cei patru lideri încă nu şi-au manifestat susţinerea clară nici pentru Ludovic Orban, nici pentru Florin Cîţu. Coalizarea celor patru în tabăra unuia dintre candidaţi ar tranşa soarta Congresului PNL. De altfel, Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu şi Dan Motreanu urmează să aibă o întâlnire decisivă zilele acestea pe tema viitorului PNL. În schimb, la malul mării, s-a așternut o liniște totală, ceea ce sporește miza și suspansul. Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, ar fi de partea preşedintelui PNL Ludovic Orban, mai ales după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe Alexandru Nazare, susţinut de organizaţia Prahova.

La Constanța, în prezent, situația se prezintă astfel: primarul municipiului reședință de județ, Vergil Chițac, și-a exprimat încă din start susținerea pentru Florin Cîțu. Fără a fi președinte al organizației municipale și cu aroganța și trădarea arhicunoscute ale amiralului de uscat, votul acestuia are valoarea aproape de zero, astfel că deznodământul cade pe umerii organizației județene. Conferința județeană a PNL Constanța va avea loc luni, 26 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Președintele în funcție, deputatul Bogdan Huțucă, este singurul candidat, astfel că lucrurile sunt clare pentru Congres, tot el va decide drumul organizației.

După mai mulți ani de irelevanță, liberalii constănțeni nu se mai prezintă la București în calitate de yesmeni. Întrucât organizația Constanța organizează conferința județeană printre ultimele și are și un număr mare de delegați, Bogdan Huțucă este în situația de a tranșa soarta lui Orban și Cîțu. Dacă privim doleanțele membrilor PNL Constanța de pe rețelele de socializare, susținerea este covârșitoare pentru  Ludovic Orban, situație care s-a accentuat în ultimele zile după ce Cîțu l-a umilit pe Orban la Cluj, transformându-l pe acesta într-o adevărată victimă. Singur, în primul rând, Orban se scutură în această perioadă și efectul este ca de bumerang pentru Cîțu, liberalii, în general, fiind dezamăgiți de regia din ograda portocalie a lui Emil Boc. De altfel, spre deosebire de Chițac, Bogdan Huțucă nu este adeptul cuțitului în spate și, foarte probabil, PNL Constanța, în final, îl va susține pe Orban.

Top 10 organizaţii PNL după numărul de delegaţi la Congres:

Bihor – 198 de delegați (Ilie Bolojan)

Cluj – 183 (Emil Boc)

Prahova – 172 (Iulian Dumitrescu)

Sibiu – 155 (Raluca Turcan)

Iași – 150 (Alexandru Muraru)

Giurgiu – 149 (Dan Motreanu)

Constanța – 147 (Bogdan Huţucă)

Alba 147 – (Mircea Hava)

Teleorman – 144 (Eugen Pârvulescu)

Ilfov – 143 (Humbert Thuma)

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *