Bogdan Huțucă, noul președinte al PNL Constanța! One-man-show Scupra, în fața lui Atanasiu: „Eu nu iau lumină de la București! Alegerile au fost catastrofale!”

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a convocat, joi, Comitetul de Coordonare Județean, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, pentru alegerea noului Birou Politic Județean. Președinte al filialei județene, după 12 ani de conducere a lui Gheorghe Dragomir, a devenit deputatul Bogdan Huțucă, care a obținut mai multe voturi decât contracandidatul său, consilierul local Mihaela Andrei.

Aproape 700 de delegați s-au strâns la Casa de Cultură, de data aceasta liberalii reușind să întrunească cvorumul, iar prezidiul  fost format din: Gheorghe Dragomir – președinte, Constantin Bușoi – Secretar general Biroul Politic Național, Teodor Atanasiu – prim vicepreședinte BPN, Mihai Voicu – vicepreședinte BPN, Septimiu Bourceanu – secretar general PNL, Marilena Dragnea, Marius Enescu, Costel Stanca și Manole Adrian.

Bogdan Huțucă a primit 580 de voturi, iar Mihaela Andrei 41. Opt voturi au fost anulate.

„Sunt astăzi în fața dumneavoastră din două motive. În primul rând, din nefericire domnul președinte, George Dragomir, nu mai candidează. Iar pe de altă parte, sunt aici datorită faptului că o parte din mine, formal și informal, anumite persoane consideră că aș fi persoana potrivită pentru această funcție, pentru a coordona activitatea organizației”, a spus Bogdan Huțucă.

pnl 1

La depunerea mandatului, Gheorghe Dragomir a precizat că are încredere în viitoare echipă, care ar putea deveni „una dintre cele mai puternice din țară”.

„Avem în sală 660 de delegați, este vechea noastră problemă: avem sau nu cvorum! Este o ședință importantă, pentru că nu numai conducerea și președintele pe care îl alegem astăzi sunt foarte importanți, este un prag peste care pășim cu toții, unii un pas înainte, alții un pas înapoi. Este momentul de predare de ștafetă către o echipă nouă, care sunt convins că are capacitatea în următorii patru ani să facă din filiala noastră una dintre cele mai puternice din țară”, a spus Gheorghe Dragomir.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii și-au atins obiectivul: S-au autodistrus la alegerile pentru organizația municipală, pentru candidatul cu adeziunea falsificată. „Dragomir să se ducă să își scrie memoriile!”

Dincolo de sentimentalismul deja fostului lider al PNL, Cristian Bușoi a recunoscut că „imaginea care răzbate în presă este despre felul în care funcțiile se vor împărți și, mai ales, cine cui îi trage scaunul”.

„Sunt foarte bucuros și onorat că sunt alături de dumneavoastră, vreau să vă felicit pentru toată munca, toată activitatea pe care ați depus-o pentru promovarea valorilor și proiectelor PNL. Nu a fost foarte ușor în Constanța, un județ dominat o lungă perioadă de timp de PSD, de doi baroni locali cu o reputație foarte proastă, nu doar aici, ci și la nivel național. De aceea, munca dumneavoastră, rezultatele obținute, cei 28 de primari, scorul nu foarte bun, din păcate la nivel național nu au mers bine, dar sunt realizări pe care trebuie să le apreciem. Pentru că astăzi este ziua în care domnul Dragomir își depune mandatul după o lungă perioadă de președinte al PNL și a decis să nu mai candideze, dați-mi voie să aduc din nou un omagiu lui Gheorghe Dragomir. De-a lungul anilor, Gheorghe Dragomir a fost un luptător pentru proiectele Constanței, pentru promovarea imaginii județului, municipiului, organizației, a fost un parlamentar eficient, care s-a făcut remarcat printr-o conduită foarte clară și foarte fidelă PNL. Aici, la Constanța, a adus un spirit de echilibru, de echipă, de muncă și de seriozitate. (…) Chiar dacă nu mai candidează astăzi, sunt convins că implicarea lui Gheorghe Dragomir va fi prețioasă filialei PNL Constanța și viitoarei conduceri la nivel național. Este foarte important ca PNL să iasă consolidat din aceste alegeri interne, trebuie în primul rând să avem o dezbatere internă despre soluțiile privind viitorul PNL și PNL să rămână unit după Congresul din iunie! Din păcate, cel puțin până acum, imaginea care răzbate în presă este aceea a unei lupte pentru pe ce scaun se va așeza fiecare la congresul din iunie. Nu pare că avem o dezbatere despre viitorul PNL, despre soluțiile pentru redresarea PNL, ci despre felul în care funcțiile se vor împărți și, mai ales, cine cui îi trage scaunul”, a punctat Cristian Bușoi.

 

Pentru funcția de prim-vicepreședinte Domeniul Politici Publice a fost un singur candidat, primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, care a aruncat cu venin împotriva PSD.

„Eu îmi doresc ca în 2020 la alegerile locale să luăm în plus minim zece primari, obiectivul pe care eu mi l-am fixat: să ajungem la 38 de primari și să câștigăm CJ, pentru că trebuie să rezolvăm o problemă clară a Constanței: PSD nu a înțeles de 20 de ani, de când deține pârghiile acestui județ, de 16, se va duce la 20 cu acest mandat, din păcate, că județul Constanța nu este județul Tulcea. Noi avem 700.000 de locuitori și nu putem să hrănim la un nivel la un nivel de trai acceptabil cu două luni de sezon! Din păcate, dacă am fi avut 250.000 ca Tulcea, poate reușeam să trăim doar din turism. Județul Constanța are nevoie de o schimbare, de PNL, să ne întoarcem la o industrializare a județului și oricât de bine ne-am strădui cu două luni de sezon nu putem să hrănim o populație de 700.000 de locuitori. Trebuie să schimbăm culoarea județului!”, a spus Delicoti.

„Dacă mulți politicieni își încheie cariera la Poarta Albă, iată că domnul primar își începe cariera politică la Poarta Albă!”, a comentat Teodor Atanasiu.

pnl 2

Scupra a spart topurile! Atanasiu era să cadă sub masă…

De departe, cel mai pitoresc personaj liberal de joi a fost primarul de la Ovidiu, George Scupra. Fostul PSD-ist a declarat în startul discursului său, pentru obținerea funcției de vicepreședinte Departamentul pentru Strategii și Relații Politice, că se „poziționează corect din punct de vedere politic”. Dincolo de startul ipocrit, Scupra s-a dezlănțuit și și-a manifestat nu doar dorința ca ceilalți doi contracandidați, Mihaela Andrei și Ioan Solomon, să nu mai candideze, dar l-a cutremurat pe Atanasiu! Scupra a precizat că el este „incomod” și că nu ia „lumină de la București”, sub privirile stupefiate ale lui Atanasiu, care a încasat impasibil loviturile, una după alta, din partea lui Scupra.

„Nu sunt singurul candidat și am avut o mică surpriză, am crezut că puțini vor fi interesați să se înscrie în conducerea acestui departament de strategii politice și publice, am crezut că oamenii s-au cam săturat de politică și cam așa este și că nu mai au încredere în noi. Iată că am doi contracandidați, doi colegi, ceea ce este bine pentru democrație. Mi-aș fi dorit să putem discuta și negocia și poate că astăzi am fi câștigat mai mult timp, dar nu e timpul trecut, cu siguranță se pot retrage doi dintre noi. Împotriva mea candidează și Mihaela, draga noastră colegă, sper să vină și celălalt coleg și să facem echipă, este nevoie să fim mai uniți, mai sudați și sunt convins că împreună putem face lucruri bune. (…) Eu nu iau lumină de la centru! A fost o foarte mare nemulțumire la nivel personal, a fost o campanie catastrofală, sperăm, pe viitor, e foarte bine că vom avea o echipă, ducem lipsă de leadership la nivel central, o spun verde în față și asta e realitatea, sperăm ca din toamna aceasta lucrurile să stea altfel. Vă spuneam, a fost o campanie catastrofală, în ziarele (de campanie – n.r.) pe care le-am prezentat, mă opreau oamenii pe drum și mă întrebau: „domnule primar, ați împărțit un ziar cu PNL, în care ne vorbiți despre ce o să facă PSD!” Toate proiectele lor! Era ziarul nostru!” În loc să venim să contrabalansăm, în loc de salarii să spunem că dăm locuri de muncă, problema principală pentru tineri! Să știți că degeaba dăm salarii mai mari, dacă vor crește și prețurile! Asta trebuia să le spunem oamenilor! E foarte bine că vor fi pensiile mai mari, problema e că au ajuns foarte mulți pensionari să întrețină tineri!”, a spus George Scupra.

„Se pare că nu toți constănțenii sunt marinari și George nu are nevoie de un far călăuzitor, dar vine cu busola. A mai venit cineva de la țigară, așa că mai avem un vorbitor…”, a comentat Teodor Atanasiu, după ce a înghițit în sec și vizibil iritat de discursul primarului de la Ovidiu.

scupra

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.