Spread the love

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a efectuat joi o vizită la Uzina Dacia Mioveni, prilej cu care a anunțat că, în următoarele zile, va începe implementarea unui sistem unic de transport la nivel european.

„Avem obligația să venim cu un set de reguli pentru tot ce înseamnă transportul public, fie că vorbim de transporturile speciale, regulate, fie că vorbim de transportul cu metroul. Mâine vom avea o discuție clară, pe fiecare mod de transport în parte, pe ce măsuri luăm, începând cu data de 15 mai. Am avut săptămâna trecută o reuniune a consiliului de miniștri de Transporturi ale UE, toate statele membre au solicitat la unison o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. (…) Credem că până pe 15 mai Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări, pe care le vor aplica toate statele membre, dar noi suntem pregătiți să luăm măsuri pe fiecare mod de transport. Ne-am adresat MAI pentru a ne sprijini”, a spus Lucian Bode.

Alături de ministrul Transporturilor a fost și premierul Ludovic Orban, care a arătat că toate viitoarele reguli vor fi supuse dezbaterii publice.

„Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public cel târziu luni, astfel încât să fie dezbatere publică. Va fi cunoscut dinainte de companii, de instituții, de cetățeni și vom primi observații, propuneri, privitor la fiecare set de reguli – aferente spațiilor comerciale, saloanelor de coafură, frizerii și tuturor celorlalte activități care se vor redeschide”, a completat Orban.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *