Bode și Cîțu la bilanțul MAI. „În 2020 valoarea infracționalității a fost cea mai mică din ultimii 11 ani”

Ministrul de Interne Lucian Bode a prezentat marți bilanțul instituției pentru anul 2020. Potrivit ministrului, anul trecut a scăzut infracționalitatea, având cea mai mică valoarea din ultimii 11 ani. Bode spune că în 2020 angajații ministerului au fost implicați într-o serie de activități, de la cele privind combaterea efectelor pandemiei, la gestionarea alegerilor sau sprijinul oferit comitetului pentru vaccinare.

Angajații au avut o reacție promptă, echilibrată, integrată și unitară reușind să se adapteze la evoluția situației epidemiologice. Vorbim de o angrenare impresionantă de forțe care a avut ca scop limitarea efectelor devastatoare ale acestui inamic comun. Această mobilizare arată că instituțiile statului funcționează la toate nivelurile de la decizie până la execuție. Ministerul Afacerilor Interne a avut în responsabilitate și gestionarea produselor achiziționate de ISU, acestea fiind distribuite către personalul medical și operativ. MAI este parte comună a comitetului pentru vaccinare oferind sprijin pe toate palierele strategice”, a declarat ministrul Internelor.

Acesta a precizat că în 2020 peste 70% dintre infracțiuni au fost constatate în flagrant, iar timpul de intrvenție a fost unul foarte bun:

În ceea ce privește consolidarea gradului de siguranță, aș dori să trec pe scurt în revistă câteva dintre direcții. Au fost alocate resurse, înregistrându-se creșteri la numărul de patrule. Datorită unei prezențe mai active, peste 70% din infracțiuni au fost constatate în flagrant. Am constatat că pentru 75,5% din cazurile semnalate prin 112 s-a intervenit în mai puțin de 5 minute. Infracționalitatea sesizată a scăzut, având cea mai mică valoare din ultimii 11 ani. Au scăzut numărul de accidente rutiere grave și scăderea numărului de infracțiuni în mediul rural. Am solicitat o analiză mai riguroasă în județele unde nu sunt rezultate așa bune”, a declarat Lucian Bode.

Premierul Florin Cîţu a transmis, marţi, felicitări angajaţilor MAI pentru activitatea depusă în anul 2020:

A fost un an dificil şi un an special care a venit peste noi şi a trebuit să-l gestionăm”, a transmis Cîţu, precizând că am reuşit să evităm o situaţie mult mai dificilă. Premierul a cerut angajaţilor MAI să fie „gardienii sănătăţii” populaţiei.

Aş vrea să vă felicit pentru activitatea pe care aţi evidenţiat-o în acest bilanţ şi pentru anul trecut. A fost un an dificil şi un an special care a venit peste noi şi a trebuit să-l gestionăm. (…) Am reuşit să evităm o situaţie mult mai dificilă. A fost un an dificil, dar, din păcate, şi anul acesta se arată a fi unul dificil. Vă încurajez să vă înarmaţi cu suicientă energie şi determinare pentru a trece  îpreună cu bine şi peste această perioadă”, a declarat, marţi, la bilanţul MAI, premierul Florin Cîţu.

Acesta a cerut, însă, ca lupta împotriva infracţionalităţii să fie continuată:

„Chiar dacă avem de luptat cu pandemia, lupta cu infracţionalitatea rămâne activitatea dumneavoastră curentă”, a mai transmis premierul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *