Bode (MAI) SCAPĂ de remaniere. Premierul Ciucă îi… mulțumește personal „pentru modul cum își desfășoară activitatea”

Premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit marți ministrului de Interne Lucian Bode pentru activitatea desfășurată la minister, în actualul context al crizei din Ucraina.

„Îi mulțumesc dlui Bode personal pentru modul cum își desfășoară activitatea și le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru modul în care înțeleg să coopereze cu personalul ministerului”, a spus Ciucă.

Ciucă a respins și ideea unei remanieri și a evaluării anunțate de Florin Cîțu la partid și a accentuat că evaluarea miniștrilor e făcută de premier: „Până acum nu am făcut o evaluare care să poată fi făcută public. Când voi face evaluare, o voi face cu fiecare ministru în parte”.

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre evaluarea miniştrilor în coaliţia de guvernare, că astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment şi a precizat că „trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”.

Prim-ministrul trebuie să răspundă la această întrebare”, a spus Bode, întrebat dacă PNL este mulţumit de activitatea miniştrilor PSD, el precizând că „ar intra în aceeaşi logică, să se apuce el, prim-vicepreşedinte al PNL, să comenteze despre activitatea miniştrilor PSD”.

Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode, arătând că preşedintele PNL nu i-a reproşat nimic.

Despre faptul că numele său a fost vehiculat pe lista de remaniere, Lucian Bode a spus că „acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul Ministerului de Interne, pe de o parte şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

Am fost invitat acolo să prezint, din punctul nostru de vedere, al MAI, care este stadiul îndepinirii obligaţiilor negociate politic, în legătură cu MAI, mai precis cu instituţia prefectului. Noi, în acest moment avem un singur prefect, negociat pe actuala formulă politică, şi care nu este numit, dar nu din cauza MAI, respectiv noi propunem secretarii generali către prim-ministru şi am prezentat o situaţie, la zi, a propunerilor. Alte discuţii legate de îndeplinirea obiectivelor MAI, a programului de guvernare sau alte lucruri legate de nemulţumirea cuiva nu au fost discutate”, a spus el.

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat marți că se supune oricărei evaluări și a atras atenția astfel de discuții în spațiul public nu fac altceva decât să slăbească puterea unor instituții. El a spus că președintele PNL nu i-a reproșat nimic.

Mă supun evaluării instituționale, constituționale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuții nu fac decât să slăbească puterea unor instituții. (…) Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode.

Întrebat ce are să-i reproșeze Florin Cîțu, Bode a răspuns: „Nimic. Nu s-a pus problema…numele meu a fost vehiculat și astfel de lucruri nu fac decât să genereze anumite discuții în interiorul MAI și în relația de parteneriat pe care MAI îl are cu anumite structuri”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că miniştrii liberali sunt evaluaţi zilnic şi că ei nu se cramponează de funcţii.

Evaluarea miniştrilor nu se face doar într-o singură zi, ea se face zilnic. (…) Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem. Dar, repet, evaluarea nu are legătură doar cu ieri. Eu cred că toţi membrii PNL – nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu – doresc binele PNL, eu nu cred că este un om în PNL care va spune că el se cramponează de funcţie. Astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare”, a afirmat liderul liberalilor, marţi, la Parlament.

Precizarea a venit în contextul în care s-a discutat despre o evaluare a miniştrilor Cabinetului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul coaliţiei de guvernare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *