Bode (MAI) copiază o lege a MApN: Drepturi financiare pentru polițiștii din teatrele de operații și urmașii personalului decedat în misiuni

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, plănuiește un Ordin pentru polițiștii care participă în teatrele de operații, pentru familiile acestora, precum și pentru urmașii personalului decedat în misiuni. Potrivit unui proiect de Ordin al șefului MAI, polițiștii care vor participa la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român vor beneficia de noi drepturi, în conformitate cu Legea nr. 168/2020, care a intrat în vigoare la 4 februarie, inițiativa fiind similară cu una a Ministerului Apărării.

Se aprobă Normele de aplicare în Ministerul Afacerilor Interne a Legii nr. 168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”, se porecizează la Art. 1 din Ordinul pregătit de Lucian Bode.

Printre altele, polițiștii care vor dobândi calitatea de „Veteran din teatrele de operații” vor beneficia de „o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate” și de o „o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, după trecerea în rezervă sau retragere”.

Toate detaliile, AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *