Bode (MAI) anunță că gardul Palatului Parlamentului ar putea fi DEMOLAT

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că gardul din jurul Palatului Parlamentului ar putea fi dotat cu sisteme moderne de supraveghere sau, din contră, ar putea fi demolat, subliniind că doar clădirea reprezintă un obiectiv de securitate. Explicațiile vin în contextul în care ministrul a fost întrebat ce măsuri s-au decis în urma incidentelor de la finalul anului trecut, când la interval de câteva zile sute de protestatari au sărit gardul și au ajuns la ușile clădirii, iar un irlandez beat a pătruns în Parlament, tot după ce a sărit gardul, fără ca cineva să-l observe. 

Dacă un bețiv ca şi cel din Irlanda sare gardul printre cele două puncte – acum, iertaţi-mă – trebuie să vedem ce sistem de monitorizare avem acolo şi dacă este unul performant sau nu şi înţeleg că şi beneficiarii îşi fac propria evaluare şi vor lua o astfel de decizie, de a investi într-un sistem de monitorizare performant”, a afirmat Lucian Bode, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Pe de altă parte, acesta n-a exclus nici varianta dărâmării gardurilor.

De ce nu, putem să şi revenim la o iniţiativă mai veche a unui fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, care spunea să dărâmăm acele garduri şi să facem zonă de promenadă între gard şi clădirea Parlamentului. Practic, vorbim de obiectiv de securitate clădirea Parlamentului, nu de curtea interioară. Rămâne să discutăm şi cu beneficiarul aceste aspecte,” a mai afirmat Bode.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *