Bode (MAI) a deschis, la Constanța, sezonul estival: „Toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero!”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, în stațiunea Mamaia, că deschiderea sezonului estival se face şi în acest an în condiţiile existenţei stării de alertă şi că sunt restricţii de care trebuie ţinut cont în continuare, precizând că relaxarea nu este încă una totală. El a menţionat că în acest sezon estival 400 de poliţişti şi 600 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral. „Toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero”, a avertizat ministrul.

politisti actiuni speciale bcco

Lucian Bode a fost prezent vineri, în Piaţeta Perla din Mamaia, unde a avut loc trecerea în revistă a efectivelor şi tehnicii structurilor MAI  care vor asigura măsurile de ordine publică  şi gestionarea situaţiilor de urgenţă pe litoral în perioada estivală. La evenimentul de vineri au mai participat, printre alții, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa sau secretarii de stat din cadrul MAI – Raed Arafat și Bogdan Despescu.

cosa
Silviu Coșa

Anul care a trecut a fost unul atipic şi din acest punct de vedere a solicitat din plin sistemul de siguranţă şi ordine publică şi a fost solicitat să fie de fiecare dată în linia întâi, evident alături de sistemul medical. Deschiderea sezonului estival se face şi în acest an în condiţiile existenţei stării de alertă, cu restricţii de care trebuie să ţinem cont în continuare. Relaxarea nu este încă una totală, chiar dacă de la 1 iulie am intrat într-o nouă etapă pe calendarul relaxării. Măsurile de protecţie sanitară trebuie respectate, iar oamenii trebuie să înţeleagă că există în continuare riscuri”, a afirmat Lucian Bode.

El a precizat că 400 de poliţişti şi 600 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral și că o atenţie deosebită va fi acordată zonelor în care sunt organizate tabere de vară sau evenimente sportive:

„Pentru ca turiştii să îşi petreacă vacanţa în linişte şi în siguranţă, am dispus ca, începând cu data de 1 iulie, până pe data de 6 septembrie, 400 de poliţiştii şi 600 de pompieri să fie detaşaţi pe litoral în sprijinul dispozitivului curent. Prin măsurile dispuse suntem preocupaţi atât de asigurarea unui trafic fluent, prin mobilizarea unui număr suplimentar de echipaje care să ofere sprijin conducătorilor auto. Solicit structurilor MAI să se conecteze în permanenţă la realităţile din teren, inclusiv într-un dialog constant cu tot ce înseamnă servicii de turism aici pe litoral şi mă refer la hotelieri, la organizatori de evenimente, restaurante, cluburi. Efectivele de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la toate evenimentele cultural-artistice, organizate în perioada estivală. O atenţie deosebită va fi acordată zonelor unde sunt organizate tabere de vară sau evenimente sportive”.

politisti

Ministrul Bode a amintit şi de operaţionalizarea unor corturi de prim ajutor pe plajele de pe litoral:

La fel ca în anii trecuţii în zonele de pe litoral unde s-au produs cele mai multe intervenţii pentru situaţii de urgenţă au fost operaţionalizate 25 de puncte de lucru temporare. De exemplu, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn, Venus şi Vama Veche au fost amenajate corturi de prim ajutor dotate cu toate echipamentele necesare salvării vieţii. În proximitatea acestor puncte sunt amplasate echipamente ale IGSU capabile să ajungă şi să asigure intervenţia pe plajă astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime. Pentru că ne aşteptăm la o creştere a numărului de persoane şi mijloace de transport care vor tranzita punctele de trecere a frontierei, în special cele cu Bulgaria, am dispus suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul din frontieră, scopul măsurii este de asigurare a fluenţei traficului şi reducerii pe cât posibil a timpilor de aşteptare în aceste puncte foarte aglomerate. În acest sens, aproximativ 4000 de poliţişti de frontieră acţionează zilnic la nivel naţional. Acolo unde se încalcă legea, vă rog să fiţi fermi. Şi să acţionaţi în acelaşi timp fără excese printr-o abordare echilibrată şi graduală a situaţiei operative. Deşi numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 este pe o curbă descendentă, în mare parte datorită vaccinări şi cu această ocazie eu încurajez toţii românii care nu s-au vaccinat să o facă, trebuie să rămânem în continuare precauţi şi să respectăm regulile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

El a transmis structurilor MAI că aşteptările sunt foarte mari, iar „toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.