Bode (MAI): „86% dintre transporturile ilegale de deşeuri au fost depistate la frontierele cu Bulgaria şi Ungaria”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că, în 2021, 86% dintre transporturile ilegale de deşeuri au fost depistate la frontierele cu Bulgaria şi Ungaria, cele mai mari cantităţi fiind oprite la graniţa maritimă. Structurile MAI au primit, în 2021, un număr de 513 sesizări privind infracţiuni ce vizau operaţiuni ilegale cu deşeuri.

„Statistica ne arată că, la nivelul anului 2021, doar la nivelul structurilor ministerului nostru au fost sesizate 513 infracţiuni vizând operaţiuni ilegale cu deşeuri”, a afirmat Lucian Bode, joi, în videoconferinţa cu prefecţii şi subprefecţii pe care a susţinu-o, joi alături de ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Ministrul de Interne a precizat că cele mai multe astfel de infracţiuni au fost reclamate în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Galaţi.

„La nivelul frontierei cu Bulgaria, respectiv cu Ungaria, au fost depistate cele mai multe transporturi ilegale de deşeuri, 42%, respectiv 44% din totalul cazurilor, 86% aşadar la nivel naţional la nivelul celor două frontiere. Cele mai mari cantităţi de deşeuri au fost identificate la nivelul frontierei maritime – 6700 de tone li la nivelul frontierei cu Bulgaria – 6200 de tone”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode a precizat că 147 de kilograme de mercur au fost descoperite, în cursul anului trecut, în urma anchetelor derulate la nivelul MAI. Acesta a precizat că joi a avut loc „o acţiune de amploare” în judeţul Ilfov, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere integrităţii mediului înconjurător, 153 de angajaţi ai mai multor instituţii ale statului şi ai unor firme private fiind implicaţi în această activitate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.