Bode intră cu BOCANCUL în Ministerul Justiției: A DEMIS-O pe șefa direcției de avizare a actelor

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister. Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul „Anghel Saligny”. În locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiţii „Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri, precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeaşi formă. Bode a menţionat că un ministru nu are dreptul să blocheze un proiect, iar dacă nu e de acord cu el poate da aviz negativ.

Observaţiile avute în vedere de către direcţia de specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă astăzi intrăm în şedinţa de Guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator şi el le integrează sau le justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv cu observaţii”, a explicat Bode.

El a precizat că proiectul poate fi dezbătut în şedinţa de Guvern.

Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal, în consecinţă se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt ataşate acestui proiect, avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de Guvern de astăzi Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, a explicat Bode. El a mai precizat că documentul pregătit de Stelian Ion a plecat către Ministerul Dezvoltării în aceeaşi formă.

Programul „Anghel Saligny”, pe agenda şedinţei de Guvern de vineri

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat că proiectul Programului „Anghel Saligny” se va afla pe agenda şedinţei de guvern de vineri şi că Ministerul Dezvoltării are două variante, să integreze observaţiile Ministrului Justiţiei, sau răspunde cu argumente de ce nu le preia.

Ministerul Justiţiei este ultimul avizator pe toate proiectele de acte normative, nu doar pe proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Proiectului de Investiţii ‘Anghel Saligny’. Ministerul Justiţiei se pronunţă pe legalitatea acestui proiect şi tuturor proiectelor de act normativ, nu pe oportunitate. Observaţiile avute în vedere de către Direcţia de Specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă, astăzi, intrăm în şedinţa de guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator şi el le integrează şi el justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv, cu observaţii”, a declarat Lucian Bode.

Condiţiile legale pentru ca proiectul să intre pe agenda şedinţei de guvern sunt îndeplinite, susţine Bode: „Toate celelalte avize sunt ataşate acestui proiect. Avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de guvern de astăzi de la ora 16,00 Guvernul să dezbată acest proiect de ordonanţă de urgenţă”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *