Bode, despre intrarea României în Schengen: „Contribuim la consolidarea securității UE, dar FĂRĂ beneficii…”

România contribuie constant și activ la eforturile de consolidare a securității UE, dar fără beneficiile aferente, a declarat vineri Lucian Bode, ministrul de Interne, care a cerut joi, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, acceptarea României în Spațiul Schengen.

Am exprimat foarte clar pozitia României în această situatie, România este unul dintre cele trei state care apără frontierele externe ale Uniunii Europene, iar, în aceste zile, cu escaladarea conflictului din Ucraina, vedem ce înseamnă contribuția concretă, reală a României la asigurarea securității celui mai lung segment al frontierei externe a UE, vorbim de cei 2.050 de km de frontieră pe care România îi gestionează”, a spus vineri Lucian Bode.

Acesta spune că a transmis joi la Consiliul Justiție și Afaceri Interne că România trebuie să devină cât mai rapid cu puțință membră a spațiului Schengen.

România aplică integral acquis-ul Schengen și contribuie constant și activ la eforturile de consilidare a secutirtății UE, dar fără beneficiile aferente”, a mai spus ministrul de Interne.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *