Bode, aviz FAVORABIL pentru Interne. Vrea O NOUĂ UNIFORMĂ pentru Poliție și Jandarmerie: „Să SCHIMBĂM imaginea!”

Lucian Bode a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Bode a afirmat în cadrul audierii că în mandatul său au fost încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne aproape 5.000 de specialişti.

Am crescut cifrele de şcolarizare în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne – peste 5.000 de locuri în şcolile postliceale şi peste 1.000 de locuri la Academia de Poliţie. A fost demarat procesul de încadrare, prin concurs, după mulţi ani, pentru posturile vacante din surse externe, încadrând aproape 5.000 de specialişti„, a declarat Bode.

El a adăugat că, în acest moment, sunt în desfăşurare 3.000 de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere.

Am vorbit despre asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii în sistem prin limitarea drastică a împuterniciţilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere. L-am numit eu atunci şi îl numesc şi acum un mecanism toxic care a perpetuat neîncrederea în actul managerial şi a expus mult sistemul unor vulnerabilităţi. Vă informez că în Ministerul Afacerilor Interne sunt în acest moment 13.123 de funcţii de conducere. Din acestea, la începutul anului, 4.000 erau vacante, 2.800 erau împuterniciţi. În acest moment, sunt în desfăşurare 3.000 de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere – 1.300 dintre acestea fiind finalizate”, a precizat Lucian Bode.

Lucian Bode, propunerea PNL pentru Ministerul de Interne a primit aviz pozitiv. Au fost 30 de voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă”. La audieri, Bode a spus că în acest an, doar în zece luni, ministerul a pierdut 7.500 de angajați. Acesta a anunțat și că anul viitor vrea o nouă uniformă pentru poliție și jandarmerie: „Să schimbăm imaginea”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *