BLOCAJ guvernamental: Miniștrii USR-PLUS vor să NU mai participe la ședințele de Guvern cât timp Cîțu e premier. Negoi (USR Constanța): „Suntem în CRIZĂ!”

USR-PLUS ia în calcul să boicoteze ședințele de Guvern până când se schimbă premierul. Alianța USR-PLUS a anunțat miercuri, după ce nu a fost consultată de premierul Florin Cîțu înainte de demiterea ministrului Sănătății, că nu mai are încredere în premier și nu-l mai susține pe Florin Cîțu în această funcție. USR PLUS rămâne la guvernare cu condiția schimbării premierului, a mai anunțat Alianța.

Din principiu, nu (participă miniștrii USR la ședințele de Guvern – n.r.)! Dar deciziile le vom lua…  sper să avem cât de curând un Comitet Politic, dar mesajul este foarte clar: pentru decizia luată astăzi, noi nu îl mai susținem pe premierul Cîțu! Miniștrii își vor face treaba așa cum au făcut și până acum, nu știu exact dacă vor participa la ședințele de guvern conduse de premierul Cîțu, doar dacă va fi ceva foarte urgent de aprobat. Din punctul meu de vedere, până nu se va rezolva cu Cîțu și solicitările noastre… miniștrii noștri nu trebuie să participe! Suntem într-o criză! O criză pe care nu noi am generat-o! Nu știu dacă din fericire sau din păcate, dar dacă suntem parteneri trebuie să avem un dialog pe orice chestiune. Nu trebuia luată o decizie de acest gen care să inflameze și să arunce în aer o coaliție cu o responsabilitate atât de mare în perioada asta”, a spus președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Ședința de Guvern programată miercuri a fost anulată, o nouă ședință a Executivului fiind programată pentru joi. Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a preluat mandatul de ministru interimar la Sănătate și primele ședințe le va avea cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor COVID din țară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.