Blaga îi cheamă la oaste pe foștii democrat liberali! Huțucă: „Dacă ședința este pentru a alinia forțele în jurul partidului, aceasta e binevenită“

Ieșit pentru o bună perioadă de timp din prim-planul politicii, din cauza problemelor penale, fostul lider al PNL/PDL Vasile Blaga, zis și „buldogul“, vrea să revină în centrul atenției. Fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga a sunat adunarea mai multor foști democrat liberali de frunte, pe care i-a convocat la o ședință, miercuri, 18 iulie. Anunțul l-a făcut senatorul liberal Viorel Badea.

Vrem să dăm un semnal de unitate. Să nu uităm că mare parte dintre actualii primari ai PNL, de exemplu, sunt foşti primari ai PDL şi o asemenea consultare este necesară în condiţiile în care au apărut tot felul de ştiri care, din punctul meu de vedere, au încercat să dezbine Partidul Naţional Liberal“, a declarat Badea.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-ar fi dat acordul pentru această întâlnire.

Cu toate că cei mai mulți liberali spun că nu văd nici o problemă întâlnirea lui Blaga cu foștii pedeliști, sunt și voci care privesc cu îngrijorare reuniunea foștilor portocalii. Există suspiciunea că Blaga ar pregăti o reintrare în forță la șefia PNL, iar cel mai bun test pentru el ar fi chiar alegerile europarlamentare de anul viitor. Printre cei care au comentat întâlnirea lui Blaga cu foștii pedeliști este președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă. Întrebat dacă Blaga vrea să devină europarlamentar, Huțucă a spus:

„Nu pot să spun ce își dorește domnul Blaga în acest moment și nu știu care sunt criteriile pe baza cărora se vor selecta candidații pentru europarlamentare. Dacă astfel de ședințe (cea a lui Blaga, n.r.) sunt făcute pentru a alinia forțele în jurul partidului, acestea binevenite“, a declarat Bogdan Huțucă pentru TOMIS NEWS.

De asemenea, liderul liberal constănțean a fost întrebat și despre spre lista de candidați ai PNL la europarlamentare care circulă în mediul online și dacă organizația de la Constanța are vreo propunere pentru Bruxelles.

„În ceea ce privește lista apărută în mediul online e un fake news menit să alimenteze conflictele în interiorul PNL. Partidul este supus unui tir încrucișat, care ia absolut toate formele. În ceea ce privește întrebarea despre o posibilă susținere a unui candidat la europarlamentare din partea PNL Constanța spun că în momentul de față aceasta nu există. Așteptăm cu nerăbdare ședința Consiliului Național să vedem cum se va face lista, pornind de la regiuni sau se va face o listă națională“, a conchis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Renaște PDL? Blaga, la butoane. Boc neagă. „Este greu de crezut, cei doi au luat decizia fuziunii ratate cu PNL”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *