Spread the love

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța îi îndeamnă pe credincioși să-și ajute semenii aflați la nevoie. Constănțenii pot participa la o acțiune de donare de sânge care va avea loc duminică, 21 octombrie, la așezământul bisericii „Sf. Vasile cel Mare”, între orele 8.30 și 14.30.

Sunt așteptați toți cei care îndeplinesc următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, stare de sănătate bună, să nu consume grăsimi în exces sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să aibă la ei cartea/buletinul de identitate. Este indicat ca ei să nu fumeze înainte și după donare și să servească un mic dejun ușor și minim 500 mililitri de apă înainte.

Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge. Nu este prima dată când biserica se implică în astfel de acțiuni. Prima acțiune de donare de sânge desfășurată la parohia „Sf. Vasile cel Mare” a avut loc pe 22 iulie 2018, în cadrul căreia au fost recoltate 47 de unități de sânge. Biserica „Sf. Vasile cel Mare” este situată în Constanța, pe strada Ion Neculce nr. 2 G, zona Inel 2.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *