Spread the love

Teatrul de Stat Constanța a programat pentru seara de duminică, 6 octombrie, ora 19.00, spectacolul Billy șchiopul de Martin McDonagh, o comedie neagră despre dragoste și cruzime.  Regia este semnată de către Vlad Massaci, scenografia poartă amprenta Iulianei Vîlsan. Producția se bucură de o distribuție remarcabilă: Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen), Mircea Siromașenco (Bartley).

Billy este schilodul din Inishmaan, cel tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate de celelalte personaje, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. De fapt, relațiile dintre toate personajele sunt fruste, cu replici dure, fără menajamente. O comunitate de oameni pentru care nu doar că nu există corectitudine politică, dar chiar elementara bună-cuviință este suspendată deseori. Și totuși aceasta este doar aparența, ceea ce ne determină să evaluăm mai atent alternativa din comunitățile „civilizate”, în care sub corectitudine formală, politețe sau lingușiri se ascund pragmatismul rece și lupta crudă pentru supraviețuire. Autorul textului, Martin McDonagh, este un scenarist britanic irlandez, regizor și unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai timpului nostru, a cărei operă se întinde pe parcursul a două decenii.

Biletele pot fi achiziționate ONLINE, de pe platforma MYSTAGE.ro – www.mystage.ro sau direct de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanţa, la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7.5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari în rândurile 1 și 11). Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00 // joi – duminică: 11:00 – 19:00.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *