Bilanțul Poliției Locale pe luna februarie: Amenzi de 1,3 milioane lei!

Pe parcursul lunii februarie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, potrivit Poliției Locale Constanța, în perioada 01.02.2019 – 28.02.2018, oamenii legii au aplicat 5519 (4328 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018)  amenzi  contravenționale în valoare totală de 1.292.820 lei. De asemenea,  au  fost constatate 9 infractiuni, toate ținând de mediul stradal.

„Controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au vizat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, asigurarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spatiul public închis  sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit pachete cu țigări netimbrate ori produse alimentare/ nealimentare fără acte de proveniență, etc. (…) De remarcat  faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la mai puțin de 50% față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim, iar celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin în momentul când folosesc mijloacele de transport public în comun ale  RATC să le aducem la cunoștință că polițiștii locali vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea unor fapte antisociale care țin de ordine și liniște publică. Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale. Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de  a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.  Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *