Bilanțul pe municipiul Constanța, după o noapte de cod portocaliu

Codul portocaliu de vreme rea a lăsat în urmă, la nivelul municipiului Constanța, 52 de arbori rupți, 4 stâlpi de electricitate înclinați, 15 corpuri de semafoare deteriorate de vânt și 3 panouri publicitare prăbușite, anunță, vineri, Primăria Constanța.

Echipele Primăriei Municipiului Constanța au intervenit prompt și au rezolvat  deja  majoritatea cazurilor. Astfel, potrivit municipalității, până acum echipele de la Serviciul  Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au intervenit în aproape 40 de cazuri de arbori rupți și au degajat carosabilul, trotuarele și aleile dintre blocuri de crengile smulse de vânt și lucrează încă pentru soluționarea tuturor problemelor.

Angajații de la S.C. Confort Urban au intervenit de asemenea în 3 intersecții în care sistemul de semaforizare a fost deteriorat complet de vreme rea, dar și în alte 12 puncte în care corpurile de semafor au fost avariate parțial.  Au fost repuse pe poziții 50 de indicatoare rutiere și rearanjate corpurile din plastic din sensurile giratorii provizorii.

22 de autospeciale cu lamă, 13 sărărițe și două ATV-uri cu lamă au acționat în cursul nopții de 5/6 februarie dar și în timpul zilei de ieri pentru degajarea arterelor de circulație principale și secundare, dar și pe trotuare, treceri de pietoni și stații de transport în comun.

„Echipele Primăriei Municipiului Constanța vor fi la datorie în continuare până când toate sesizările vor fi soluționate. Conform prognozei, mâine vremea se va mai răci. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi în jur de -1 grad, iar cea minimă de -8 grade”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

iarna zapada 1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.