Spread the love

În luna aprilie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Asftel, în perioada 01.04.2019-30.04.2019, oamenii legii au aplicat 4542 (3752 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) amenzi contravenționale în valoare totală de 936.404 lei. De asemenea, au  fost constatate 4 infractiuni, toate ținând de mediul stradal.

Potrivit Poliției Locale Constanța, controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au vizat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, asigurarea ordinii și liniștii publice  în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, în proximitatea unităților de învățământ, a piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spatiul public închis sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit produse fără acte de proveniență și în locuri neautorizate.

„Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru consumul unor produse din tutun în spațiu public închis sau loc interzis, în scara blocului, în incinta piețelor agroalimentare, dar marea majoritatea a faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare de tip spital. Pe linia de activitate a transportului local, polițiștii locali vor acționa zilinic și recomandăm persoanelor să nu încalce prevederile legale în vigoare privind obligațiile legale ce le revin în momentul când folosesc mijloacele de transport public în comun ale  RATC. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să respecte prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, în special în proximitatea stațiilor destinate mijloacelor de transport public în comun, unităților de învățământ, trecerilor pentru pietoni, locuri special amenajate pentru persoanele cu handicap. În acest sens, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat și vor exercita în continuare acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă actele normative în vigoare, riscând ca autovehiculul să le fie ridicat de pe locul unde au oprit/staționat neregulamentar”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

Totodată, în perioada 01.04.2019-30.04.2019, au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța un număr de 90 de autovehicule parcate neregulamentar pe locuri unde staționarea este interzisă prin codul rutier, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau pe spațiul verde.

Tot în luna aprilie 2019, polițiștii locali au acționat în perimetrul adiacent piețelor agroalimentare Tomis 3, Grivița, Brotăcei Eden, în proximitatea zonelor Gara CFR și Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și depistării comercializării de produse din tutun fără timbru legal.

„În timpul verificărilor efectuate polițiștii locali au legitimat persoane despre care existau indicii temeinice că ar comercializa ilicit țigări netimbrate, susceptibile a fi produse de contrabandă și care necesită plasarea sub regim vamal, fiind ridicate în vederea confiscării 487 pachete cu țigarete fără timbru accizabil împreună și s- au aplicat 84 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990-privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite. Totodată, au fost găsite abandonate pe domeniul public  din zonele Piața Griviței, Tomis 3 si Autogară Sud un număr de 185 de pachete cu țigări fără timbru legal. Pe această linie au fost constatate 8 infracțiuni prevăzute de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006, fapt pentru care cazurile au fost predate organelor de poliție judiciară în vederea  continuării cercetărilor, în conformitate cu prevederile Codului Vamal. Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *