Spread the love

Palatul Administrativ Constanța a găzduit miercuri ședința colegiului prefectural. Ședința condusă de prefectul George Niculescu a avut menirea prezentării bilanțurilor instituțiilor deconcentrate la finalul sezonului estival și a fost deschisă de directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, ec. Cristina Schipor. Pe lângă alți directori și șefi de structuri de ordine publică, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a arătat că s-au desfășurat activități specifice și campanii de informare în zona litoralului, fiind vorba de o alocare de resurse impresionantă dat fiind faptul că sezonul estival a venit imediat după starea de urgență și în plină pandemie de coronavirus.

„În timpul sezonului estival, principalele activități au vizat domenii de ordine publică, siguranță rutieră, investigații criminale și prevenirea infracționalității. În domeniul ordinii publice, polițiștii au acționat în cazul a peste 4.000 de stări conflictuale și au intervenit la peste 3.200 de apeluri prin sistemul național 112. De asemenea, au fost desfășurate constant acțiuni de ordine publică, de prevenire a infracțiunilor cu violență, fiind derulate peste 170 de acțiuni și constatate 89 de infracțiuni și 2.774 de fapte de natură contravențională. (…) În domeniul siguranței traficului rutier, polițiștii au acționat pe principalele artere, fiind aplicate peste 6.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3,1 milioane lei. Au fost reținute peste 680 de permise de conducere și peste 220 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 76 de infracțiuni în domeniu. Nu au fost lipsiți de „surprize” nici pietonii, peste 80 de pietoni fiind sancționați. În acest context, în pofida eforturilor noastre, au fost înregistrate 14 accidente grave și 7 persoane decedate. În domeniul activităților de investigare a infracționalității economice, polițiștii au acționat împreună cu celelalte structuri cu competențe în domeniu, fiind verificate peste 320 de societăți comerciale, constatate 33 de infracțiuni în domeniu. Au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, în valoare de peste 43.000 lei. În domeniul prevenirii criminalității, ne-am străduit să fim acolo unde am sesizat că numărul infracțiunilor sau incidentelor era în creștere, astfel că s-a acționat în zona administratorilor de unități de cazare, pe instruirea turiștilor și a cetățenilor și am desfășurat o campanie care a vizat disparițiile de minori, fiind desfășurate 96 de activități. (…) În contextul prevenirii răspândirii covid-19, am desfășurat activități care au necesitat un volum extraordinar de mare de muncă și o alocare de resurse impresionantă”, a spus Adrian Glugă, care a încheiat prezentarea prin a aduce mulțumiri altor instituții cu care IPJ Constanța a colaborat, în special Inspectoratului de Jandarmi al Județului Constanța și al Brigăzii Mobile Tomis.

IPJ Constanța, pe linie de ordine publică, a efectuat controale la 401 locuri de cazare, a intervenit la 3.279 de apeluri directe și apeluri 112 și a efectuat 177 de acțiuni pe linia combaterii comerțului stradal neautorizat și a faptelor de violență, în cadrul cărora au fost aplicate 2.774 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.323.856 lei.

IJJ Constanța a efectuat, printre altele, 2.848 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice și a aplicat 1.625 de sancțiuni contravenționale, din care 947 de amenzi, în valoare cumulată de 522.200 lei și 678 de avertismente.

GJM „Tomis” Constanța a constatat, în total, 94 de fapte de natură penală, identificând 166 de făptuitori. Dintre acestea, 67 de fapte penale au fost constatate independent și au fost confiscate 58 de pliculețe cu substanță vegetală. Per total, au fost aplicate 7.616 sancțiuni contravenționale, dintre care 5.069 de amenzi în valoare de 2.544.750 lei și 2.547 de avertismente scrise.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *