Bilanțul incendiului de la Institutul „Matei Balş” a ajuns la 24 de decese

Încă o victimă a incendiului de la spitalul Matei Balș și-a pierdut viața, la mai bine de o lună de la tragicul eveniment. Decesul s-a produs marți, 2 martie. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, acesta fiind cel de-al 24 mort ca urmare leziunilor suferite în timpul incendiului. Totodată, potrivit unor surse citate de gandul.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morții și eventuala legătură între incendiu și decesul pacientului.

Vineri, 29 ianuarie 2021, aproximativ 102 pacienți au fost evacuați dintr-un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, ca urmare a izbucnirii unui incendiu. 5 persoane au decedat în clădire.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul va acorda ajutoare pentru rudele victimelor incendiului de pe 29 ianuarie:

A fost aprobată o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a spus premierul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.