Bilanțul campaniei „Curățăm Constanța Noastră”: Peste 800 de tone de gunoaie colectate și sute de arbori plantați

La finalul celei de-a opta ediții a campaniei ”Curățăm Constanța Noastră”, reprezentanții Primăriei Constanța au făcut publice rezultatele acțiunii. Astfel, au fost colectate 820 tone de deșeuri și s-au plantat 682 de arbori, 910 arbuști, precum și 50 ml gard viu. S-au implicat în campania demarată de Primăria Municipiului Constanța 831 de asociații de proprietari, 54 școli și gradinițe (6 unități de învățământ nu au mai putut participa din cauza condițiilor meteo nefavorabile), peste 250 de sportivi de la 11 cluburi constănțene, dar și zeci de firme private. De asemenea, au participat la curățenia de primăvară și angații Serviciului Public de Impozite și Taxe, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Regiei Autonome de Transport în Comun, ai Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice și ai Primăriei Municipiului Constanța. 

„Toți voluntarii au primit echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității. În toate cartierele din oraș au avut loc acțiuni de ecologizare, salubrizare și igienizare. S-au executat lucrări de cosit, curățat teren de frunze și crengi, spălat, vidanjat, dezinsecție, dezinfecție, deratizare, zugrăvit, chituit, vopsit, salubrizare, măturat alei, curățat trandafiri, tuns garduri vii, reparații carosabil și trotuare. Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care s-au implicat și au înțeles că doar prin contribuția fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos. Doar împreună putem face Constanța mai frumoasă! Și, tot împreună, ar trebui să învățăm să respectăm mediul înconjurător, dar și munca celorlalți”, au precizat cei de la Primărie.

Dincolo de scopul practic, campania a urmărit şi educarea cetățenilor cu privire la efectele negative pe care poluarea le are asupra mediului şi asupra sănătății oamenilor. Toate detaliile despre ediția de primăvară a campaniei ”Curățăm Constanța Noastră” le puteti afla accesând site-ul www.curatamconstantanoastra.ro

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.