BILANȚ CORONAVIRUS: 59 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 367 în total, în România! La Constanța: 25 de cazuri confirmate

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași), transmite Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

La nivelul județului Constanța, situația se prezintă sâmbătă astfel:

  • 112 de carantinați,
  • 2.918 în izolare,
  • 25 de cazuri confirmate.

Județul Constanța împarte, astfel, locurile 2 și 3 la nivel național cu Brașov (25 de cazuri confirmate), după București (110 cazuri confirmate). Pe locurile 4 și 5 sunt Iași (24 de cazuri) și Hunedoara (23 de cazuri). Pe ultimele locuri sunt Dâmbovița, Sibiu, Harghita și Tulcea, singurele județe care nu au nici un caz confirmat, dar în care sunt zeci de persoane aflate în carantină.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.501 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.704 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe același subiect:

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Prefectul Niculescu, luat la șuturi și de Palaz: Mulțumim „din suflet” pentru „binele” făcut județului!

Țuțuianu și-a pierdut răbdarea cu prefectul Niculescu: „A expus județul în mod IRESPONSABIL! Fac apel la Iohannis și Guvern să NU transforme Constanța în județ IZOLAT!”

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

CT BUS: „Scaunele din autobuze sunt marcate pentru a se respecta distanța minimă de siguranță”

Campanie umanitară a JCI Constanța, pentru persoanele aflate în autoizolare sau izolare și fără posibilități materiale

MApN anunţă producţia de masă a primei izolete româneşti. „Cercetătorii militari au realizat-o în timp record”

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. S-au alocat 2,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Poliția Locală îi trimite acasă pe bătrânii constănțeni care umblă brambura prin oraș

BILANȚ CORONAVIRUS: 308 cazuri, confirmate pozitiv la nivel național. Raportarea pe județe: INTERZISĂ

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *