BILANȚ CORONAVIRUS: 308 cazuri, confirmate pozitiv la nivel național. Raportarea pe județe: INTERZISĂ

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. De asemenea, la ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

La nivelul județului Constanța, situația va fi, începând de vineri, neclară, întrucât, conform unor dispoziții venite de la Grupul de Comunicare Strategică, NU vor mai fi raportate la nivel județean cazurile pozitive pentru coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Pe același subiect:

RAEDPP Constanța continuă operațiunile de dezinfecție în piețele agroalimentare

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

„Constănțeni, stați acasă!” CT BUS: „Evitați deplasările, în favoarea șederii la domiciliu”

Palaz, mesaj subtil pentru ÎPS Teodosie: „Ne rugăm la cel de Sus să-i convingă pe șefii preoților din județe să cumpere 10.000 de teste COVID – 19?”

Ludovic Orban, către prefecți: „Întăriți DSP-urile prin angajarea de persoane competente!”

Făgădău cere Guvernului SCUTIREA pe TREI LUNI a taxării operatorilor din turism

Klaus Iohannis cere românilor din diaspora să NU vină acasă de sărbătorile de Paște: „Ne sunt dragi, dar de aceste sărbători nu se poate”

Țuțuianu cere Guvernului plafonarea prețurilor la alimentele de bază și medicamente

În Constanța a apărut o linie telefonică gratuită HELPLINE: Consiliere pentru reducerea efectelor izolării la domiciliu

PSD inițiază un proiect de lege pentru AMÂNAREA RATELOR la bănci. Senatorul Mihu: „Va fi o criză economică generalizată!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *