Bilanț al MAI privind faptele legate de procesul electoral

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunţat că, până la ora 18:00, s-au înregistrat 703 sesizări privind fapte legate de procesul electoral, din care 255 nu s-au confirmat, iar alte 242 sunt încă verificate. Peste o sută de persoane sunt cercetate, fiind aplicate amenzi de peste 122.000 de lei.

De la începutul procesului de votare şi până acum, la nivelul întregii ţări, au fost înregistrate 703 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral. 255 nu s-au confirmat, iar 242 sunt încă în curs de verificare. Au fost constatate 133 de fapte de natură penală pentru care sunt cercetate 102 persoane”, a declarat Monica Dajbog.

De asemenea, au fost constatate 137 de contravenţii, fiind aplicate 88 de amenzi în valoare de peste 122.000 de lei şi 47 de avertismente scrise.

CONSTANȚA:

Poliţiştii constănţeni efectuează cercetări, în urma unei sesizări, cu privire la faptul că o femeie ar fi încercat să introducă în urnă mai multe buletine de vot, fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de fraudă la vot.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.