Biden și-a fixat planul economic în două direcții: De salvare și de „redresare pe termen lung”

Planul economic al preşedintelui ales Joe Biden se concentrează pe salvarea imediată din criza provocată de pandemia de Covid-19, a afirmat pricipalul consilier economic al viitoarei administraţii, Brian Deese, transmite Reuters. Potrivit afirmaţiilor făcute la Reuters Next, Deese, care va conduce Consiliul Economic Naţional al noii administraţii democrate, a spus că Biden va prezenta un plan economic pe două direcţii. Prima direcţie va fi un plan de salvare, care va include plăţi de câte 2.000 de dolari pentru a ajuta la depăşirea declinului provocat de Covid-19, şi un efort de redresare pe termen lung în conformitate cu planul Build Back Better (Să Reconstruim Mai Bine), promovat de Biden în timpul campaniei electorale. Deese a spus că echipa de tranziţie a început deja să discute cu parlamentari democraţi şi republicani importanţi despre acest plan, care va fi prezentat joi. Propunerea va include plăţi directe, bani pentru accelerarea campaniilor de vaccinare la nivel naţional, a testărilor şi a urmăririi contactelor şi pentru finanţarea redeschiderii rapide a majorităţii şcolilor:

Ceea ce veţi auzi de la preşedintele ales va fi un efort robust pentru a ajunge la această problemă a … ajutoarelor şi, în acelaşi timp, a semnala necesitatea de a începe să lucrăm la aceste investiţii în redresare. Avem nevoie de un pachet de salvare imediat, Congresul a făcut un pas important în decembrie, dar a lăsat o mulţime de muncă nefăcută. Trebuie să ne concentrăm din nou, imediat, pe investiţiile necesare pentru ca programul naţional de vaccinare să funcţioneze”, a spus Deese.

Viitorul șef al Consiliului Economic Naţional s-a mai referit și la cel mai recent raport privind ocuparea forţei de muncă, care arată că 140.000 de locuri de muncă au fost pierdute în decembrie, primul declin înregistrat din aprilie, ca un avertisment care trebuie luat în considerare.

Învestire grandioasă pe 20 ianuarie

Actorul american Tom Hanks va prezenta o emisiune specială, difuzată simultan de toate marile canale de televiziune din SUA, în seara învestirii lui Joe Biden, având ca invitaţi muzicieni precum Jon Bon Jovi şi Justin Timberlake, potrivit mai multor mass-media americane, relatează AFP. Contactată de AFP, echipa lui Joe Biden nu a dorit să comenteze, însă Justin Timberlake şi cântăreaţa Demi Lovato au confirmat fiecare atât evenimentul, cât şi prezenţa lor. Programul a fost realizat de comitetul pentru învestitura prezidenţială şi va înlocui festivităţile obişnuite din jurul ceremoniei de învestire, eliminate anul acesta din motive sanitare şi de siguranţă publică.

Lady Gaga şi Jennifer Lopez vor fi prezente la ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA. Lady Gaga va intona imnul naţional, în vreme ce Jennifer Lopez va susţine us spectacol muzical separat la acelaşi eveniment. Ambele artiste l-au susţinut pe Joe Biden în campania prezidenţială. În luna noiembrie 2020, Lady Gaga a apărut chiar alături de Biden la un miting electoral în Pensilvania cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale. 

În 2009, Aretha Franklin a cântat la prima ceremonie de învestire a lui Barack Obama, la care au fost de asemenea prezenţi Bruce Springsteen, U2, Shakira şi Stevie Wonder. Patru ani mai târziu, Beyoncé a intonat imnul naţional la cea de-a doua ceremonie de învestire a preşedintelui Obama.

„Celebrating America”, emisiunea specială difuzată miercuri, 20 ianuarie, în prime-time (20:30 – 22:00, ora de pe coasta de est a SUA), va fi transmisă de canalele ABC, CBS, NBC, CNN şi MSNBC, precum şi pe canalul YouTube al comitetului pentru învestitură. Programul este prezentat, de asemenea, ca fiind un omagiu adus „eroilor” anului care a trecut, marcat de pandemia de coronavirus.

Donald Trump a anunţat că nu va fi prezent la eveniment. Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *