Biden: „Putin va PLĂTI scump invazia Ucrainei! Nici nu are idee CE URMEAZĂ!”

Președintele american Joe Biden a promis marți că Vladimir Putin va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina, chiar dacă campania sa militară ar putea reporta mici victorii pe termen scurt, scrie Reuters.

Deși poate obține mici victorii pe câmpul de luptă, el va plăti un preț mare pe termen lung”, a spus Biden în discursul său privind Starea Națiunii. Biden a adăugat: „Nu are idee ce urmează”, dar nu a dat alte detalii

Biden s-a adresat Congresului în cea de-a șasea zi a invaziei Rusiei, în timp ce lângă Kiev se află o coloană lungă de zeci de kilometri care probabil se preșătește să atace. În discursul său, Biden a anunțat că ia măsuri privind interzicerea survolării spațiului aerian american de avioane rusești și că SUA depun eforturi în vederea sechestrării iahturilor, apartamentelelor de lux și avioanelor private ale oligarhilor ruși care au legături cu Putin.

Suprimăm accesul Rusiei la tehnologie, ceea ce va duce la slăbirea puterii economice dar și a eficienței armatei ruse în anii următori”, a spus el. „Când se va scrie istoria acestei ere, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă, iar restul lumii mai puternică”, a spus el.

Biden, avusese anterior o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a respins participarea directă a armatei americane pe teritoriul Ucrainei. La aproape o săptămână de când trupele ruse au invadat Ucraina, nu au capturat niciun oraș ucrainean important și s-au confruntat cu o rezistență mult mai acerbă decât se așteptaseră.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat marţi că SUA vor debloca 30 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice pentru a stabiliza piaţa după invazia Rusiei în Ucraina, transmite France Presse.

SUA au lucrat cu alte 30 de ţări pentru a debloca 60 de milioane de barili de petrol din rezerve din întreaga lume. America va conduce acest efort, deblocând 30 de milioane de barili de petrol”, a declarat preşedintele american în faţa membrilor Congresului în timpul primului său discurs despre Starea Uniunii.

El a adăugat că Washingtonul este „pregătit să facă mai mult, dacă este necesar”. De asemenea, a spus că cea mai mare prioritate a sa este să ţină preţurile sub control.

Biden: Nu avem de ce să ne temem de amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin

Nu avem de ce să ne temem de amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin, spune președintele american Joe Biden. Este reacția venită după ce Kremlinul a ordonat creșterea gradului de alertă pentru forțele nucleare. Potrivit evaluării din acest moment, administrația de la Washington nu vede niciun motiv pentru a-și schimba propriile niveluri de alertă. Întrebat dacă cetățenii americani ar trebui să fie îngrijorați de izbucnirea unui război nuclear, Biden a răspuns: „Nu”, potrivit Reuters.

Președintele american Joe Biden i-a lăudat pe ucraineni în discursul despre Starea Naţiunii, ținut în fața Congresului. Efortul poporului ucrainean de a rezista invaziei ruse este admirabil, crede preşedintele american. Discursul preşedintelui a fost aclamat de membrii Congresului SUA.

Preşedintele american Joe Biden a dedicat o mare parte din prima parte a discursului său Ucrainei şi luptei acesteia împotriva lui Vladimir Putin. Rezistenţa ucrainenilor a fost lăudată de Joe Biden. Ucrainenii sunt apreciaţi pentru curajul şi patriotismul de care dau dovadă, în ciuda raportului de forţă inegal cu Rusia.

În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a căutat să zdruncine fundamentele lumii libere, crezând că va înclina balanţa în favoarea sa. Dar a calculat greşit. A crezut că va putea comanda în Ucraina după bunul plac. În schimb, a întâlnit un zid puternic pe care nu şi l-a imaginat niciodată. Un zid ridicat din inimile a mii de patrioţi. A cunoscut tăria poporului ucrainean”, a spus președintele american.

Totodată, Joe Biden şi-a exprimat angajamentul SUA faţă de Ucraina printr-un anunţ. Un pachet în valoare de 350 de milioane de dolari asistenţă militară va fi livrat ucrainenilor, notează The Hill.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a spus anterior că Statele Unite nu văd niciun motiv pentru a-și schimba nivelurile de alertă nucleară în acest moment.

Credem că o retorică provocatoare ca aceasta, cu privire la armele nucleare, este periculoasă, crește riscul unor greșeli și ar trebui evitată. Rusia și Statele Unite au convenit de mult timp că folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare și au declarat de multe ori, inclusiv la începutul acestui an, că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată. Nu avem motive să ne schimbăm nivelurile de alertă”, a spus Jen Psaki.

Președintele a spus foarte clar că nu intenționează să trimită trupe americane să poarte un război împotriva Rusiei. O zonă de excludere aeriană ar necesita desfășurarea armatei americane pentru a fi pusă în aplicare, ceea ce ar fi duce la un potențial conflict direct și potențial război cu Rusia. Este ceva ce nu intenționăm să facem”, a adăugat ea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *