Biden îi ÎNȘIRĂ pe toți: Întâlniri cu Boris Johnson, Recep Erdogan şi Vladimir Putin, plus doi monarhi. Atacurile cibernetice de amploare obligă SUA la o atitudine AGRESIVĂ faţă de Rusia

Prima deplasare în străinătate a preşedintelui american Joe Biden are pe agendă întâlniri cu liderii Turciei, Marii Britanii şi Rusiei, precum şi primirea sa de către doi monarhi, a anunţat joi Casa Albă, transmite Reuters. Joe Biden are programată o întâlnire cu premierul britanic, Boris Johnson, pe 10 iunie, înainte de participarea sa la summitul Grupului celor 7 (G7 – cele mai industrializate state – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA) în perioada 11-13 iunie la Cornwall, în Anglia. Cu acest prilej, Biden va avea întrevederi bilaterale şi cu alţi lideri din G7, a menţionat Casa Albă.

Pe 13 iunie, preşedintele SUA, împreună cu soţia sa, Prima Doamnă, Jill Biden, o va întâlni pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la castelul Windsor. A doua zi, pe 14 iunie, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles pentru a lua parte la summitul NATO, în marja căruia se va întâlni cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, iar pe 15 iunie va participa la summitul Uniunea Europeană – SUA. Tot în Belgia, liderul de la Casa Albă are programate întâlniri cu regele Philippe şi cu prim-ministrul belgian, Alexander De Croo. În fine, summitul dintre Joe Biden şi preşedintele rus, Vladimir Putin, este prevăzut pentru 16 iunie, la Geneva, în Elveţia, a mai anunţat Casa Albă.

Un atac cibernetic de tip ransomware împotriva JBS, cea mai mare companie de ambalare a cărnii din lume, efectuat de un grup de hackeri bazaţi probabil în Rusia, a întărit determinarea administraţiei Biden de a trage la răspundere Moscova pentru atacurile cibernetice costisitoare, chiar dacă acestea nu au o legătură directă cu Kremlinul, transmite Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a lansat o evaluare a pericolului implicat de atacurile ransomware şi va discuta problema adăpostirii unor astfel de hackeri cu preşedintele Vladimir Putin, în această lună, a anunţat miercuri Casa Albă.

Preşedintele Biden consideră cu certitudine că preşedintele Putin şi guvernul rus au un rol de jucat în oprirea şi prevenirea acestor atacuri”, a afirmat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Atacul împotriva JBC este al treilea atac cibernetic major al unor hackeri din Rusia de la învestirea lui Biden în funcţia de preşedinte, în ianuarie, după cele împotriva operatorului de conducte de carburanţi Colonial Pipeline şi a sofware-ului produs de compania SolarWinds.

JBS este o companie braziliană care are operaţiuni mari în Statele Unite. În urma atacului cibernetic, compania a fost nevoită să oprească unele activităţi în Australia, Canada şi Statele Unite, cu impact asupra aprovizionării clienţilor săi, între care se află şi McDonald’s. Cazul este investigat de FBI, potrivit Casei Albe. Cele mai mari cinci fabrici ale JBS se află în SUA, iar oprirea activităţilor acestora a blocat o cincime din producţia de carne din ţară, potrivit Bloomberg. Compania spera ca activităţile să fie reluate miercuri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.