Biden a ajuns în Europa și îl TOACĂ pe Putin: „Sancțiunile NU descurajează niciodată. Durata lor, da!”

Președintele american Joe Biden a spus că președintele rus Vladimir Putin i-a indicat în primele conversații că el crede că alianța NATO nu va rămâne unită.

Putin bătea pe separarea NATO. Conversația mea timpurie cu el din decembrie și începutul lunii ianuarie – mi-a fost clar că nu credea că putem menține această coeziune”, a declarat Biden reporterilor la Bruxelles, relatează CNN. „NATO nu a fost niciodată mai unită decât este astăzi. Putin obține exact opusul a ceea ce intenționa să aibă, ca urmare a intrării în Ucraina”.

Președintele american Joe Biden a spus că „sancțiunile nu descurajează niciodată” în timpul unei conferințe de presă la sediul NATO din Bruxelles, după întâlnirile de urgență cu liderii mondiali, relatează CNN.

Domnule, descurajarea nu a funcționat. Ce vă face să credeți că Vladimir Putin își va schimba cursul în funcție de acțiunea pe care ați luat-o astăzi?”, a fost întrebat de un reporter președintele SUA.

Nu am spus asta”, a spus Biden. „Sancțiunile nu descurajează niciodată. Tot vorbiți despre asta. Sancțiunile nu descurajează niciodată.”

Președintele a continuat: „Menținerea sancțiunilor — menținerea sancțiunilor, creșterea durerii și demonstrarea motivului pentru care am cerut astăzi această reuniune a NATO este să fim siguri că după o lună vom susține ceea ce facem, nu. Doar luna viitoare, luna următoare, dar pentru restul întregului an. Asta îl va opri.”

Președintele american Joe Biden a spus că SUA ar răspunde dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme de distrugere în masă, dar că răspunsul va depinde de situație.

„Deci ați avertizat despre amenințarea reală a armelor chimice folosite. Ați adunat informații specifice care sugerează că președintele Putin desfășoară aceste arme, le mută în poziție sau ia în considerare utilizarea lor? Și ar răspunde SUA sau NATO cu acțiuni militare dacă a folosit arme chimice?”, l-a întrebat Associated Press pe președintele SUA în timpul conferinței sale de presă.

Biden a răspuns că nu poate oferi informații despre informații, dar a adăugat despre problema armelor chimice: „Am răspunde dacă le va folosi. Natura răspunsului ar depinde de natura utilizării”.

Mai devreme, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța își va consolida sistemele de apărare chimică, biologică și nucleară, având în vedere temerile că Rusia intenționează să folosească astfel de arme împotriva poporului Ucrainei.

Biden: „Cred că China înțelege că viitorul său economic este mult mai strâns legat de vest decât de Rusia

Președintele american Joe Biden consideră că Beijingul înțelege potențialele consecințe economice grave care ar urma dacă țara ar oferi asistență Rusiei în războiul din Ucraina. Biden a spus că a avut o „conversație foarte simplă” cu președintele chinez Xi Jinping săptămâna trecută pe această temă, relatează CNN.

El a spus că „nu a făcut amenințări”, dar a clarificat că Xi „a înțeles consecințele dacă ar ajuta ​​Rusia”.

El a spus că a subliniat consecințele comportamentului Rusiei și a subliniat că China a căutat să dezvolte legături economice mai puternice cu Occidentul. Biden a menționat că i-a spus lui Xi „că s-ar pune în pericol semnificativ în aceste scopuri, dacă, de fapt, ar merge mai departe”.

Cred că China înțelege că viitorul său economic este mult mai strâns legat de vest decât de Rusia. Și așa că sper că nu se logodește”, a spus Biden.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *