Biblioteca Județeană Constanța a început proiectul Code Kids

Prima săptămână de lucru cu copiii din cadrul proiectului Code Kids, desfășurat la Biblioteca Județeană Constanța, s-a finalizat cu succes. Copiii au decis ca numele clubului constănțean să fie Smart Coders Constanța 2022, și-au creat logo-ul, s-au cunoscut și au pus bazele unei echipe. De asemenea, împărțiți în 5 grupe, coordonați de bibliotecari și ajutați de voluntari (elevi de liceu cu profil Matematică – Informatică din Constanța) au parcurs primele 10 etape din cursul al doilea și așteaptă cu nerăbdare noile provocări. De menționat este faptul că bibliotecarii înscriși în proiect au fost impresionați încă de la început de numărul mare de părinți și copii care și-au dorit să facă parte din clubul de la Constanța, numărul total de înscriși ajungând la 77.

copii elevi kode kids 1

Code Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM pentru elevii de gimnaziu cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.

Biblioteca Județeană Ioan N. Roman Constanța este parteneră în acest proiect național pentru că „am înțeles că este nevoie să integrăm tehnologia în viața noastră, nu să ne temem de ea”: „Noi vrem o lume mai bună pentru copiii noștri începând de AZI”. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *