BEX PNL a votat lista cu miniștri din Guvernul Ciucă. „Să ne FEREASCĂ Dumnezeu de alegeri anticipate!”

Conducerea PNL a votat, vineri, lista miniștrilor cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta în Parlament pentru a obține votul de învestitură, spun surse liberale. Un singur liberal s-a abținut, Gigel Știrbu. Liberalii au aprobat și programul de guvernare, în unanimitate. Lista miniștrilor este formată din reprezentanți PNL și UDMR. O parte din liderii PNL care au participat la ședința BEX au afirmat în spatele ușilor închise că alegerile anticipate ar fi un „dezastru” pentru partid, spun surse politice.

Să ne ferească Dumnezeu de anticipate”, a zis Ionel Bogdan (Maramureș) în BEX. „Anticipatele ar fi un dezastru”, a zis și Lucian Bode (ministru de Interne).

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat vineri, după ședința BEX PNL, că s-a votat ca din lista guvernului pe care o va prezenta în Parlament să se numere:

Justiție – Alina Gorghiu

Economie – Florin Roman

Apărare – Cătălin Predoiu

Agricultură – Mircea Fechet

Cercetare – Robert Sighiartău

PNL ia în calcul să reia negocierile pentru formarea Guvernului cu o nouă ofertă. Liberalii se gândesc la o formulă de „compromis” între dorința PSD și USR să intre la guvernare și intenția PNL de a forma un cabinet minoritar. PNL ar putea să ceară de la USR sau PSD voturile pentru un guvern minoritar, cu angajamentul că partidul care își oferă acum voturile pentru cabinetul Ciucă va intra la guvernare la primăvară, au explicat sursele citate.

Până la revenirea parlamentarilor din vacanță, se vor negocia portofoliile și programul de guvernare între PNL, UDMR și partidul care votează acum un guvern minoritar. Explicația oferită de sursele citate este că pentru o guvernare cu USR sau PSD ar fi nevoie de discuții care nu se pot închide rapid și e nevoie de mai mult timp în vederea ajungerii la un consens.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!