Beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei nu mai au obligația de a-și achita taxele și impozitele față de bugetul local

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.26/2016 pentru modificarea Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților. Concret, proiectul Guvernului se referă la „menținerea dreptului la alocația pentru susținerea familiei, prin eliminarea prevederii legale privind obligația beneficiarilor de alocație de a achita impozitele și taxele față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, până la data de 31 martie a fiecărui an”.

Legislația în vigoare prevedea faptul că beneficiarii alocației pentru susținerea familiei pierdeau acest drept dacă nu își achitau taxele și impozitele la bugetul local până la 31 martie. Prin votul de marți al Camerei Deputaților, această obligație este eliminată.

„Prin eliminarea acestei condiții de menținere a drepturilor pentru beneficiarii de ajutor social și pentru beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului se creează o inechitate față de beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, care sunt reprezentați de familii cu copii și venituri reduse. (…) Aproximativ 3.100 de familii beneficiare, începând cu luna aprilie 2016, sunt în situația de suspendare a dreptului la alocația pentru susținerea familiei, din cauza neîndeplinirii obligației privind plata taxelor și impozitelor locale. În anul 2015, suma reprezentând drepturi de alocație pentru susținerea familiei suspendate din cauza neplății impozitelor și taxelor locale a fost de 542.108 lei”, se arată în expunerea de motive a Guvernului.

Proiectul Executivului a fost adoptat pe 10 octombrie 2016 de Senat și, marți, a fost adoptat definitiv de Camera Deputaților, cu 281 de voturi „pentru”, nici un vot „împotrivă”, o singură „abținere” și doi deputați care nu au votat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *