BEC a stabilit institutele de sondare care vor prezenta exit-poll-uri la închiderea urnelor

Patru institute și societăți au fost acreditate de Biroul Electoral Central să efectueze sondaje de opinie la ieșirea de la urne duminică, la alegerile parlamentare. Astfel, vor face exit-poll-uri la nivel național Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, precum și Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS. Au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel național și societățile SC Megatronic World Productions SRL și Ana Events & PR SRL.

La fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019 şi alegerile locale din 2020, Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în parteneriat cu Avangarde, realizează singurul exit-poll de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcționează secția de votare și în zona de protecție de 50 de metri a acesteia, fără a intră în interiorul localului de vot. Aceștia au obligația de a nu tulbură liniștea și ordinea publică și de a nu interveni în niciun mod în organizarea și desfășurarea alegerilor.

Sondajul de tip exit-poll CURS-Avangarde este singurul autorizat de Biroul Electoral Central care se va desfăşura în teren, în ziua votului, prin interviuri în faţa a sute de secţii de votare din toată ţara. Rezultatele exit-poll-urilor la alegerile de duminică vor fi anunțate la ora 21.00, după închiderea urnelor. Rezultatele parțiale oferite la ora 21.00, valabile pentru ora 19.00, și rezultatele finale de la ora 23.00, valabile pentru ora 21.00, nu vor cuprinde și voturile venite din diaspora.

Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la vot pentru a alege noul Parlament pentru următorii 4 ani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *