BEC a respins cererea de înscriere în alegerile europarlamentare a Alianței 2020 USR PLUS. Negoi (USR Constanța): „Sperăm să nu o luăm de la zero cu semnăturile!” Parlamentar: „Acum NU e mâna lui Dragnea, o să iasă urât de tot!”

Cererea de înscriere în alegerile europarlamentare din luna mai a Alianței 2020 USR PLUS a fost respinsă joi de Biroul Electoral Central (BEC), motivul fiind că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează ca președinți ai celor două partide în registrul partidelor politice. Mai exact, după congresul din octombrie 2017, la care Dan Barna a fost ales președinte al partidului, un grup de fideli ai lui Nicușor Dan a contestat noua conducere, iar procesul încă se judecă. În altă ordine de idei, Tribunalul București a admis noua conducere a partidului PLUS, cu Dacian Cioloș președinte, pe 1 martie, dar nu a operat modificarea în Registrul partidelor deoarece a trebuit să fie lăsată să curgă perioada de apel – în care cei care vor să depună contestații, să o poată face.

CITEȘTE ȘI:

„Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianţa 2020 USR PLUS, de «Fără Penali», de «Oameni Noi», de tot ceea ce înseamnă această Alianţă şi de toate speranţele care sunt legate de ea. Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preţ şi prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri”, au arătat, joi, cele două partide, prin intermediul unui comunicat comun.

Ca reacție la vestea de la BEC, președintele USR Constanța, Remus Negoi, ne-a precizat că cea mai mare problemă este legată de strângerea de semnături de susținere pentru alegerile europarlamentare.

„Suntem puțin în corzi, pentru că ne-a luat pe neașteptate această decizie, dar am depus contestație la Înalta Curte și așteptăm în regim de urgență răspunsul de acolo. Ne încurcă tare mult, pentru că există riscul să o luăm de la zero cu strângerea semnăturilor, fiecare partid în parte! Mai sunt două săptămâni și trebuie să stăm zi și noapte pe străzi, să rugăm oamenii să ne semneze. Dar, sperăm într-o decizie favorabilă, întrucât este o interpretare în stil propriu a BEC”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Pe de altă parte, la București situația este mult mai tensionată. Un parlamentar al USR consideră, sub protecția anonimatului din motive evidente, că problema nu provine de la competitorii politici și că de data asta, nu e Dragnea de vină, ci stilul amatoresc de abordare din partea conducerii USR și PLUS și, implicit, al juriștilor acestora.

„E foarte nașpa chestia! Înțeleg că nu s-au înscris președinții partidelor în registrul partidelor politice și că ăsta ar fi motivul. Riscul e foarte acum, e vorba de strângerea de semnături, am strâns mii sub alianța asta. Acum, ori o luăm de la capăt, ori ne lăsăm la mâna instanței ca să decidă într-un fel sau altul. Varianta instanței durează câteva zile, probabil. Barna și-a băgat capul în pământ, e jale! Să nu poți să participi… Au dat-o pe chestia asta cu Dragnea, nu e mâna lui Dragnea aici! Asta s-a întâmplat în 2016 și a semnat Nicușor Dan și cine apărea în registru. Tot așa au fost contestații… O să iasă urât de tot cu treaba asta. Noi ce semnături strângem? Avem toate corturile în stradă… Poate e indulgență la Înalta Curte, se duc ai noștri cu patru semnături, dar e riscant…”, a spus parlamentarul USR, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *